Ακραίες καταστάσεις με υπεραυτοκίνητα που κόβουν την ανάσα

Ακραίες καταστάσεις με υπεραυτοκίνητα που κόβουν την ανάσα
W Motors Lykan Hypersport

Πέρα από τα σπορ αυτοκίνητα, υπάρχουν και τα supercar. Και πέρα ​​από τα supercar υπάρχει κάτι το σπανιότερο στο δρόμο: Τα hypercar. Σας παρουσιάζουμε πέντε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας μαζί με τις εναλλακτικές προτάσεις αν οι τιμές τους πιστεύετε ότι είναι εξωπραγματικές (τι λέμε τώρα...)

Απευθύνονται σε λίγους. Σε εκείνους που έχουν λογαριασμούς με πολλά μηδενικά στις τράπεζες και είναι πρόθυμοι να σπαταλήσουν αρκετά χρήματα για να κάνουν το κέφι τους. Τα υπεραυτοκίνητα, είναι μια κατηγορία που τοποθετείται πάνω από τα supercar.

Ορισμένες τέτοιες προτάσεις;

W Motors Lykan Hypersport

W Motors Lykan Hypersport

Χώρα προέλευσης: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ποιος είναι υπεύθυνος : Έχετε ακούσει για μια εταιρία, με βάση το Ντουμπάι τη W Motors; Αυτή είναι που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το Lykan Hypersport παρουσιάσθηκε πριν λίγο καιρό στην διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Κατάρ. Με 750 ίππους από έναν twin-turbo, εξακύλινδρο κινητήρα, το Hypersport ξεπερνά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα 400 χλμ./ώρα. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να απολαύσει ένα χλιδάτο εσωτερικό, με τις ραφές να είναι από χρυσό. «Αν δεν είναι τρελός κάποιος , δεν θα το αγοράσει» ομολόγησε πρόσφατα με αφοπλιστική ειλικρίνια εκπρόσωπος της εταιρίας.

Κόστος: € 2.700.000

Μια εναλλακτική λύση: Για μια καλή στιγμή οδηγικής απόλαυσης με ένα twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα, έστω και χωρίς ραφές από χρυσό, μπορείτε ακόμα να αγοράσετε μια Porsche 911 Turbo, οι τιμές της οποίας αρχίζουν από € 105.000.

Gumpert Apollo

Gumpert Apollo

Χώρα προέλευσης: Γερμανία

Ποιος είναι υπεύθυνος: Η εταιρία ιδρύθηκε από έναν πρώην της Audi Sport, τον  Roland Gumpert, και είναι γνωστή για το μοντέλο Apollo, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 2005. Ο κινητήρας είναι V8 που αποδίδει 650 ίππους δίνοντας τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 360 χλμ./ώρα. Η δευτερογενής αγορά είναι η μόνη οδός για την αγορά ενός τέτοιου hypercar. Και αυτό γιατί η Gumpert έπαυσε να λειτουργεί το 2012, λόγω πτώχευσης.

Κόστος: Περίπου 425.000 ευρώ

Μια εναλλακτική λύση: Το Apollo χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο 4,2-λίτρων V8 κινητήρα  που είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιεί το Audi R8, το οποίο ξεκινά από € 110.000

GTA Spano

GTA Spano

Χώρα προέλευσης: Ισπανία

Ποιος είναι υπεύθυνος : Από την μια η αμερικάνινη δύναμη, που προέρχεται από ένα SRT Viper και από την άλλη η ευρωπαϊκή σχεδιαστική κουλτούρα, υπογράφουν ένα εξαιρετικό υπεραυτοκίνητο. Μια χούφτα Ιπσανών μηχανικών αγώνων πήραν τον αμερικάνικο V10 κινητήτα και τον τοποθέτησαν σε ένα πανέμορφο αμάξωμα κατασκευασμένο από τιτάνιο και Kevlar. Το αποτέλεσμα: Ένα τέρας 780 ίππων που μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 κομμάτια.

Κόστος: Πάνω από € 500.000

Μια εναλλακτική λύση: Αν και το γρύλισμα του κινητήρα της Spano μπορεί να είναι μοναδικό, εν τούτοις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μπορείς να βρεις πολύ πιό οικονομικές λύσεις.

Pagani Huayra

Pagani Huayra

Χώρα προέλευσης: Ιταλία

Ποιος είναι υπεύθυνος; To supercar που διαδέχτηκε την εξωτική Zonda, το Huayra είναι η υλοποίηση των φαντασιώσεων του μηχανικού Horacio Pagani. Ένας κινητήρας με ιπποδύναμη 720 ίππων κινεί το supercar. Και αν η εξωτερική εμφάνιση του Huayra είναι εξωτικήμ  το εσωτερικό είναι αριστούργημα με το δέρμα να δένει αρμονικά με τα κομμάτια από ίνες άνθρακα. Η παραγωγή του δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 40 αυτοκίνητα το χρόνο.

Κόστος: € 830.000

Μια εναλλακτική λύση: Το Huayra χρησιμοποιεί χειροποίητους κινητήρες από την AMG , η οποία επίσης τροφοδοτεί τη Mercedes-Benz S65 sedan, οι τιμές της οποίας είναι πιό προσιτές, από 164.000 ευρώ.

Koenigsegg Agera

Koenigsegg Agera

Χώρα προέλευσης: Σουηδία

Ποιος είναι υπεύθυνος; Το Koenigsegg Agera είναι ένα hypercar με ένα όνομα που είναι δύσκολο να προφέρεις, όμως το σχήμα του οήματος, ο κινητήρας και η συμπεριφορά στο δρόμο, είναι στοιχεία που θα σου μείνουν αξέχαστα. Ο V8 κινητήρας των 5.0 λίτρων αποδίδει περισσότερους από 1000 ίππους και η τελική ταχύτητα  5-λίτρων V8 κινητήρας να παράγει πάνω από 1.000 ίππους  και η τελική ταχύτητα υπολογίζεται σε πάνω από 400 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την παράδοση, τα χρώματα του αμαξώματος και η επιλογή της ταπετσαρίας είναι στην επιλογή του πελάτη.

Κόστος: € 2.0 εκατομμύρια

Μια εναλλακτική λύση: Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις supercar με αυτά τα προσόντα. Αφού μόνο η Bugatti Veyron έχει ανάλογη ιπποδύναμη, Όμως, με αυτά τα χρήματα μπορείς να χωρέσεις στο γκαράζ μια Ferrari, μια Lamborghini και μια Maserati. Και να αφήσεις τα μισά ευρώ στην τράπεζα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα