Alfa Romeo 6C, ένα μεσαίο σπορ sedan πολυτελείας

Alfa Romeo 6C, ένα μεσαίο σπορ sedan πολυτελείας

Οι φήμες θέλουν την Alfa Romeo να ετοιμάζει ένα μοντέλο σε εκδόσεις τετράθυρου σπορ σεντάν και δίπορτου κουπέ που θα βασίζεται στην Maserati Ghibli και θα βγει στην αγορά το 2015.

Η Maserati με την παρουσίαση της Ghibli άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στα μεσαία premium μοντέλα. Η Alfa Romeo, παίρνοντας το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη της νέας Maserati ετοιμάζει τα δικά της ανάλογα μοντέλα που θα είναι προσανατολισμένα στον σπορ χαρακτήρα που έχει χτίσει εδώ και 10ετίες η φίρμα.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η Alfa Romeo θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο πολυτελές sedan που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Ghibli. Το μοντέλο θα μπορούσε να ονομαστεί «6C” και, ενώ το μοντέλο της Maserati είναι εστιασμένο στην πολυτέλεια, η Alfa Romeo θα επικεντρώνεται στο σπορ κομμάτι.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο μοντέλο της Alfa Romeo θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αμαξώματος: ένα τετράθυρο sedan και ένα δίπορτο coupe. Η έκδοση sedan θα μπει στην αγορά το 2015 και Alfa Romeo ελπίζει οι ετήσιες πωλήσεις να ξεπερνούν συνολικά τις 40.000 μονάδες.

Κάτω από το καπό, οι επερχόμενες 6C κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσουν τους ίδιους κινητήρες  που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Ferrari: ένα νέο twin-turbo V-6 βενζινοκινητήρα και ένα 3.0-λίτρων V-6 turbo-diesel. Η Alfa Romeo θα διαθέτει το ίδιο καινοτόμο διπλής διαβίβασης all-wheel-drive σύστημα που έχουμε δει στην Ferrari FF.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα