Ανακαλούνται Nissan X-Trail και NV200

Ανακαλούνται Nissan X-Trail και NV200

Υπεύθυνο το αμορτισέρ αερίου της πέμπτης πόρτας. Από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η αντικατάστασή του όπως ανακοίνωσε ο επίσημος εισαγωγέας.

Σε ανάκληση των μοντέλων X-Trail και του επαγγελματικού NV200 προχωρά ο επίσημος εισαγωγέας και αντιπρόσωπος της Nissan στη χώρα μας Νικ.Ι.Θεοχαράκης όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

 

Η ανάκληση στην Ελληνική αγορά αφορά 256 οχήματα, μοντέλα ετών 2009 έως 2016 (NV200) και 2014 έως 2016 (XTRAIL). Υπεύθυνο για την ενέργεια αυτή είναι το αμορτισέρ αερίου της πέμπτης πόρτας το οποίο ενδέχεται να σκουριάσει. Και αυτό γιατί η NISSAN εντόπισε ότι το στρώμα χρώματος που τοποθετήθηκε από τον προμηθευτή  κατά την παραγωγή του δεν συμβαδίζει με τις προδιαγραφές για την προστασία από σκουριά.

Για τον λόγο αυτό, υπάρχει περίπτωση να σκουριάσει και να σπάσει ο εξωτερικός σωλήνας του αμορτισέρ, με αποτέλεσμα την απώλεια του αερίου που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Σε αυτή την περίπτωση το αμορτισέρ αυτό δεν θα μπορεί να στηρίξει την πέμπτη πόρτα ενώ, σε σπάνια περίπτωση, εάν παρουσιαστεί αυτή η αστοχία μπορεί να προκληθεί αποκόλληση του αμορτισέρ κατά την λειτουργία της πέμπτης πόρτας. Μέχρι σήμερα βέβαια δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στα συγκεκριμένα οχήματα και η αντικατάσταση του αμορτισέρ θα γίνει προληπτικά.

Η ανάκληση των οχημάτων θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και οι κάτοχοι θα ειδοποιηθούν με συστημένες επιστολές από τη Nissan προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για την αντικατάσταση του αμορτισέρ εντελώς δωρεάν. “Έως τότε, παρακαλούνται οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων να είναι προσεκτικοί κατά τη χρήση της πέμπτης πόρτας των οχημάτων τους” αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα