Ανάκληση για 6.560.000 Τoyota και Honda, λόγω ελαττωματικών αερόσακων της Takata

Ανάκληση για 6.560.000 Τoyota και Honda, λόγω ελαττωματικών αερόσακων της Takata

Στην ανάκληση 5 εκάτ. αυτοκινήτων που κατασκευάσθηκαν στην χρονική περίοδο Μάρτιος 2003 - Νοέμβριος 2007, προχωρά η Toyota λόγω ελαττωματικών αερόσακων της Takata, ενώ η Honda ανακαλεί άλλα 1,56 εκά. οχήματα.

Το κάθε άλλο παρά απίθανο ενδεχόμενο οι αερόσακοι της Takata να είναι ελαττωματικοί, εξετάζει η Toyota η οποία προχώρησε σήμερα σε μια εκτεταμένη ανάκληση 5 εκατ. αυτοκινήτων Corolla, Vitz και άλλων μοντέλων από όλο τον κόσμο .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ατυχήματα, και η ανάκληση «γίνεται για σκοπούς έρευνας».

Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται ανήκουν σε διάφορα μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ Μαρτίου 2003 και Νοεμβρίου 2007, περιλαμβανομένων και 1,36 εκατ. αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Να σημειωθεί ότι η επίσης ιαπωνικής Nissan, η οποία προμηθευόταν και αυτή αερόσακους από την Takata, ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περίπου 1,56 εκατομμύρια αυτοκίνητα από όλα τον κόσμο για τον ίδιο λόγο, προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί ατυχήματα ή τραυματισμοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα