Απαντήσεις στις προκαταλήψεις που έχετε για το Leasing

Απαντήσεις στις προκαταλήψεις που έχετε για το Leasing

Το δίλημμα αγοράς ενός αυτοκινήτου ή μακροχρόνιας μίσθωσης, ήταν ανέκαθεν μεγάλο. Έτσι, σας λύνουμε απορίες και απαντάμε σε πιθανές προκαταλήψεις που πολύς κόσμος έχει για το Leasing

Επιμέλεια: Νίκος Σπετσιώτης

Το δίλημμα αγοράς ενός αυτοκινήτου ή μακροχρόνιας μίσθωσης, ήταν ανέκαθεν μεγάλο. Πόσο μάλλον τώρα, σε μία εποχή που όλα όσα αφορούν στον κόσμο της αυτοκίνησης, κινούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής αστάθειας και ασάφειας. Κάπου εκεί, μπαίνουμε στο παιχνίδι εμείς. Για να σας λύσουμε απορίες και να απαντήσουμε σε πιθανές προκαταλήψεις που πολύς κόσμος έχει για το Leasing. Καταρρίπτοντας έναν προς έναν όποιους «μύθους» και κατευθύνοντας σας προς κάθε μία εκ των δύο κατευθύνσεων, αναλόγως το δικό σας συμφέρον.

Αν λοιπόν διοικείτε μία μικρή επιχείρηση και χρειάζεστε νέα οχήματα για αυτή ή ακόμα κι αν είστε φυσικό πρόσωπο, το παρακάτω κείμενο θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση και όχι την πιο εύκολη. Μέσω των απαντήσεων που προσφέρει σε κάθε πιθανό ερώτημα το theleasingschool.com, πιθανώς να πειστείτε πως οι βιαστικές αποφάσεις, αποδεικνύονται συχνά και λανθασμένες.

 

Είναι λοιπόν το leasing μία λύση για κάθε επιχείρηση;

Πολλοί θεωρούν πως η μακροχρόνια μίσθωση αφορά μόνο μεγάλες επιχειρήσεις με τεράστιους στόλους οχημάτων. Όμως αυτή η επιλογή μπορεί να βοηθήσει και τις μικρότερες εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρήση καλύτερων οχημάτων, επιμερίζοντας ταυτοχρόνως τα κόστη και διατηρώντας τη ρευστότητά τους. Χάρη σε αυτή, αποφεύγετε την πραγματοποίηση μίας μεγάλη επένδυσης, τα κόστη επισκευών και συντήρησης, έχετε την άνεση να μεγιστοποιήσετε το χρόνο που τα οχήματά σας είναι εν κινήσει, να τα αλλάζετε συχνά και ταυτόχρονα, όχι μόνο να προβλέπετε πλήρως τα κόστη που αφορούν στο στόλο σας αλλά και να αφοσιωθείτε στη δουλειά σας, χωρίς τους «πονοκεφάλους» που συνοδεύουν την ιδιοκτησία των οχημάτων.
Η αγορά προκρίνεται αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε συγκεκριμένη προσφορά, αν σκοπεύετε να προχωρήσετε σε εκτενείς τροποποιήσεις στο σκελετό και το εσωτερικό του οχήματος και αν θέλετε να την απεικονίσετε στις οικονομικές σας καταστάσεις. Όμως προϋποθέτει πως θα διαχειρίζεστε μόνοι σας το όχημα, τις επισκευές και τη συντήρησή του.

Είναι το leasing ακριβό;

Αν αφήσετε στην άκρη «πιασάρικα» διαφημιστικά σποτ και ειδικές προσφορές, μία οικονομική ανάλυση που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το κόστος απόκτησης αλλά και τα κόστη χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου, θα σας βάλει σε δεύτερες σκέψεις. Η πραγματική αντιπαραβολή, αφορά στο πόσο θα σας κοστίσει συνολικά, σε όλη τη διάρκεια της χρήσης του. Εδώ, στα συν της επιλογής της μακροχρόνιας μίσθωσης είναι οι μεγάλες εκπτώσεις στην τιμή του οχήματος, στη συντήρηση και τις επισκευές του αλλά και η δυνατότητα ανάθεσης της διαχείρισης του οχήματος σε έναν εξωτερικό συνεργάτη, που θα μπορεί να σας καταστήσει σαφή την έννοια της εναπομένουσας αξίας του οχήματος αλλά και να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε οργανωμένα κανάλια διανομής ώστε να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές τιμές εξαγοράς.
Η αγορά ενδείκνυται αν έχετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε προσωπικές επαφές με προμηθευτές, αν δεν σας ενδιαφέρει η ηλικία και η κατάσταση του οχήματος, αν σκοπεύετε να το «παντρευτείτε» διατηρώντας το πολλά χρόνια στην κατοχή σας, αν κάνετε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα απ’ όσα μπορείτε να προβλέψετε και αν θέλετε να απεικονίσετε το όχημα στις λογιστικές καταστάσεις.

Η κατάρριψη του μύθου σχετικά με το κόστος της μακροχρόνιας μίσθωσης, μπορεί να αποδειχθεί μέσω ενός πολύ απλού εργαλείου σύγκρισης.
Στη φόρμα που μπορείτε να βρείτε online, επιλέξτε όχημα, χρονική διάρκεια χρήσης και άλλες παραμέτρους, ώστε να προχωρήσετε σε μία σαφή αντιπαραβολή του κόστους αγοράς και μακροχρόνιας μίσθωσης ενός οχήματος. Τα αποτελέσματα, μπορεί να σας εκπλήξουν!

Είναι απρόβλεπτο το leasing;

Για πολλούς η αγορά οχήματος εξαλείφει όποια ανάγκη πρόβλεψης της χρήσης. Όμως δεν είναι κρίμα αυτό να οδηγήσει σε μία ανούσια κοστοβόρα επένδυση; Άλλωστε μία νοικοκυρεμένη επιχείρηση, προϋποθέτει και νοικοκυρεμένο τρόπο λειτουργίας. Αν λοιπόν μπείτε σε διαδικασία να προβλέψετε τα ετήσια χιλιόμετρά σας και η χρήση εξασφαλίζει πως το όχημα σας παραμένει σε καλή κατάσταση μετά τη λήξη της μισθωτικής περιόδου, το leasing είναι μονόδρομος. Σας επιτρέπει να έχετε σταθερά μηνιαία έξοδα, για χρήση, συντήρηση και ασφάλεια του οχήματος, καθώς και αξιόπιστη βοήθεια στον υπολογισμό αξίας μεταπώλησής του.
Εκτός αν σκοπεύετε να το διατηρήσετε έως ότου χάσει σχεδόν όλη του την αξία, αν δεν σας τρομάζουν τα κόστη συντήρησης και επισκευής ενός οχήματος που φθείρεται και «μεγαλώνει», καθώς κι αν θεωρείτε πως τα φορολογικά δεδομένα στη χώρα μας θα σταθεροποιηθούν.

Είναι στ’ αλήθεια περίπλοκο;

Είναι πιθανό να μην είστε εξοικειωμένοι με το leasing και να νιώθετε πως η αγορά αυτοκινήτου είναι πολύ πιο απλή. Στην πραγματικότητα όμως, η κατανόηση των απαιτήσεων της μακροχρόνιας μίσθωσης και της διαχείρισης του κόστους αυτής, είναι αρκετά εύκολη και αξίζει τον κόπο!
Ο υπολογισμός του μισθώματος θα προκύψει βάσει προβλέψιμων παραγόντων όπως η αναμενόμενη απαξίωση του οχήματος, τα πιθανά ετήσια χιλιόμετρα, η διάρκεια του συμβολαίου, το μοντέλο και ο τύπος οχήματος, τα τυπικά κόστη συντήρησης και ελαστικών, τα κόστη επισκευής ζημιών, το προβλεπόμενο επιτόκιο, η φορολόγηση και η ασφάλιση και φυσικά το είδος χρήσης.


Συγκρίνετε λοιπόν το leasing αυτοκινήτου με τις άλλες διαθέσιμες οικονομικές προσφορές, ώστε να διαλέξετε αυτή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Ζητήστε τη γνώμη ενός οικονομικού συμβούλου και να είστε σίγουροι πως εφόσον τηρήσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου σας, θα καρπωθείτε μίας κίνησης που θα σας επιτρέψει να αφοσιωθείτε στη δουλειά σας χωρίς να χάνετε χρόνο για τη διαχείριση όλων όσων αφορούν στη διαχείριση, φορολογία, ασφάλιση, αντικατάσταση και πώληση του οχήματος.

Ο παράγοντας ρίσκο!

Είναι πιθανό να έχετε την εντύπωση πως η μακροχρόνια μίσθωση οχήματος εμπεριέχει κινδύνους, σε περίπτωση που δεν κατανοήσετε σωστά τους όρους του συμβολαίου ή αν υπάρξει έλλειψη ρευστότητας. Όμως αυτοί είναι κίνδυνοι που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Στην πραγματικότητα, το leasing είναι ο τρόπος μείωσης του ρίσκου που προκύπτει από τη χρήση ενός αυτοκινήτου, αφού σας προστατεύει από μείωση στη μεταπωλητική του αξία αλλά και τα απρόβλεπτα κόστη συντήρησης και επισκευών.
Όμως πρέπει να μελετήσετε καλά τους όρους του συμβολαίου, να εναρμονιστείτε με τις συμφωνημένες σταθερές και έτσι να πάρετε τα μέγιστα από μία επιλογή την οποία αν αξιοποιήσετε σωστά, είναι δεδομένο πως θα βγείτε κερδισμένοι και εσείς και η επιχείρησή σας.

Διαβάστε τι μας είπαν για το leasing επιτυχημένοι επιχειρηματίες από διάφορους τομείς.

Η πηγαία ανάγκη ιδιοκτησίας

Μία συχνή σκέψη όσων διστάζουν να προχωρήσουν στη μακροχρόνια μίσθωση ενός οχήματος, αφορά στην ιδιοκτησία του. Δεν τους αρέσει το γεγονός πως δεν τους ανήκει! Όμως μήπως αυτή η ανάγκη για ιδιοκτησία έχει πια μετατραπεί σε ανάγκη για πρόσβαση και χρηστικότητα; Χάρη στο leasing μπορείτε να διανέμετε τα κόστη μέσα στο χρόνο και να έχετε έτσι τη δυνατότητα να οδηγείτε νεότερα, ακριβότερα, ομορφότερα μοντέλα. Οχήματα που δύσκολα θα κάνατε δικά σας μέσω αγοράς. Και στο τέλος της ημέρας, αν συνδεθείτε πραγματικά με το αυτοκίνητο που θα μισθώσετε, δεν θα είστε υποχρεωμένοι να το δώσετε πίσω! Αντίθετα, επιλέγοντας τη χρηματοδοτική μίσθωση, θα μπορείτε να το αγοράσετε στο τέλος του συμβολαίου σας σε μία πολύ ανταγωνιστική τιμή!

Έχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω, είμαστε σίγουροι πως πλέον βλέπετε με άλλο μάτι την δυνατότητα επιλογής μακροχρόνιας μίσθωσης. Γιατί είναι σαφές πως προσαρμόζεται στις επαγγελματικές σας ανάγκες, παρέχοντας ευελιξία και διαφάνεια στα κόστη, επιτρέποντας σας να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο! Αλήθεια, το σκέφτεστε ακόμα;

Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία, επισκεφτείτε το theleasingschool.com, το site που μπορεί να σας λύσει όλα τα ερωτήματα σχετικά με το leasing.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα