Απίθανο. Η Hennessey σχεδιάζει το Venom F5 με 1400Hp και 466 χλμ/ώρα

Απίθανο. Η Hennessey σχεδιάζει το Venom F5 με 1400Hp και 466 χλμ/ώρα

Τα 435,31 χλμ./ώρα που «χτύπησε» πρόσφατα το Vemon GT στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι δεν ικανοποιούν τον John Hennessey, ο οποίος στοχεύει ακόμη πιο ψηλά. Σε τελική ταχύτητα φυσικά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είδαμε το Venom GT (βασίζεται στην Lotus Exige) να πιάνει 435,31 χλμ/ώρα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, αλλά ο John Hennessey πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις.

Σε μια συνέντευξη στο Top Gear, ο John Hennessey είπε: «Νομίζω ότι μια τελική ταχύτητα κοντά στα 290 μίλι/ώρα (466 χλμ/ώρα)  είναι δυνατή» και συνέχισε λέγοντας πως για αυτό τον λόγο εξελίσσει την έκδοση – δηλητήριο με την ονομασία F5 (το όνομά της παραπέμπει στον πιο ισχυρό ανεμοστρόβιλο στην κλίμακα Fujita).

Το νέο αυτοκίνητο θα συνδυάζει τη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική με την σύγχρονη τεχνολογία και την αύξηση της ισχύος του twin-turbo V8 7.0-λίτρων κινητήρα,  από 1.244 ίππους σε περισσότερους από 1.400 ίππους. Με αυτή την ιπποδύναμη το δημιούργημα του Hennessey θα είναι πιο ισχυρό από ό, τι η Koenigsegg One: 1.

Το σούπερ αυτοκίνητο Θα διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς και ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. 

Η Hennessey θα παρουσιάσει το Venom F5 την επόμενη χρονιά, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2016. Η εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης είναι άνω των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα