Από 9.990 ευρώ το νέο Hyundai i20 στην ελληνική αγορά

Από 9.990 ευρώ το νέο Hyundai i20 στην ελληνική αγορά

Το νέο i20  έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ευρώπη και διαθέτει τρία βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία υπογραμμίζουν το πόσο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ευρωπαίων καταναλωτών: Κορυφαίο εσωτερικό χώρο, Χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας και άνεσης καθώς και Εκλεπτυσμένη σχεδίαση.

Στο i20 Νέας Γενιάς, βασικό στοιχείο του σχεδιασμού αποτελεί η εξαγωνική μάσκα, σημείο αναφοράς της Hyundai που ρέει μέσα από τους μοντέρνους bi- function προβολείς με LED φώτα ημέρας. Επίσης, διαθέτει ανώτερη ποιότητα κύλισης με μακρύτερο μεταξόνιο και νέες αναρτήσεις.

Με μια μεγάλη καμπίνα και ένα γενναιόδωρο κατάλογο καινοτόμων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αποτελούν «πρωτιές» για την Hyundai στη κατηγορία Β, το i20 Νέας Γενιάς προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο και πολυτελές περιβάλλον επιβατών που θα απευθυνθεί σε νεανικό κοινό.

Παράλληλα, το όχημα είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από νέες τεχνολογίες που προσφέρουν επίπεδα άνεσης και ευκολίας που συνήθως συναντούμε σε οχήματα μεγαλύτερης κατηγορίας.  Η προσθήκη του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης, το αυτόματο σύστημα αποθάμβωσης είναι πρωτιές της Hyundai στην κατηγορία Β καθώς και το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System), ένα ακόμη καινοτόμο χαρακτηριστικό, που συνήθως συναντούμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Το i20 Νέας Γενιάς αποτελεί το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του με πανοραμική ηλιοροφή, σε κλίση και πλήρως ανοικτή, που βελτιώνει την άνεση και την αίσθηση του χώρου για τους επιβάτες, προσφέροντας στην καμπίνα φυσικό φως και φρέσκο αέρα.

Είναι, επίσης, το πρώτο στην κατηγορία με Smartphone Docking Station, μια αποσπώμενη μονάδα στήριξης και φόρτισης smartphones, με ρυθμιζόμενη υποδοχή φόρτισης για συμβατότητα με τις δημοφιλέστερες συσκευές και επιπλέον σύνδεση μέσω Bluetooth με το ηχοσύστημα του οχήματος.

Επιπρόσθετα, στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου συναντούμε προηγμένης τεχνολογίας συστήματα όπως, Hill Start Assist, Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, Φώτα έκτακης πέδησης, 6 αερόσακους καθώς και Vehicle Stability Management (προηγμένη συνεργασία ESP και ηλεκτρικής υποβοήθησης τιμονιού, που παρακινεί έγκαιρα και ενεργητικά τον οδηγό να κάνει το σωστό χειρισμό τιμονιού σε δύσκολους ελιγμούς).

Κινητήρες Βενζίνης

Οι αγοραστές που προτιμούν ένα βενζινοκινητήρα μπορούν να επιλέξουν τον εξαιρετικό 1,25 λίτρων τετρακύκλινδρο κινητήρα «Κappa» σε χαμηλή ισχύ (75 PS) ή υψηλή ισχύ (84 PS). Αυτή η μονάδα αποτελείται από αλουμίνιο και συνεργάζεται με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Εναλλακτικά, οι αγοραστές της βενζίνης μπορούν να επιλέξουν έναν 1,4-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα με ισχύ 100 ίππων. Ο πιο ισχυρός αυτός κινητήρας συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή ένα 4τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

                            Ισχύς (Ρs)           Ροπή (Νm)

1,25-lt (Χαμηλή) 75 @ 5500 rpm 122 @ 4000 rpm

1,25-lt (Υψηλή) 84 @ 6000 rpm 122 @ 4000 rpm

1,4-lt 100 @ 6000 rpm 134 @ 3500 rpm

Κινητήρες Diesel

Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση κινητήρων Diesel χαμηλών εκπομπών και υψηλής οικονομίας, η Hyundai προσφέρει στους ευρωπαίους καταναλωτές την επιλογή δύο κινητήρων από τη δημοφιλή οικογένεια των «U-ΙΙ»: τον 75 ίππων, κινητήρας 1,1-λίτρων ή τον 90 ίππων 1,4-λίτρων. Και οι δύο κινητήρες εφοδιάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

          Ίπποι (ps)                     Ροπή (Nm)

1,1-lt 75 @ 4000 rpm 180 @ 1750 – 2500 rpm

1,4-lt 90 @ 4000rpm 240 @ 1500 – 2500 rpm

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα