Αποδοτική, έξυπνη, ελκυστική. Η Mercedes Ε-Class τώρα και στα 1600 κ.ε.

Αποδοτική, έξυπνη, ελκυστική. Η Mercedes Ε-Class τώρα και στα 1600 κ.ε.

Η E-Class, ένα σημαντικό μοντέλο στην κατηγορία των luxury sedan οχηµάτων , προσφέρεται πλέον για πρώτη φορά µε τον κινητήρα των 1.595 κ.εκ .!

Ο νέος αυτός κινητήρας της γκάµας , που διατίθεται αποκλειστικά µε το αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-TRONIC PLUS, αποδίδει 156 ίππους και έχει ροπή 250 Nm.

Με τον πλούσιο βασικό εξοπλισµό της , που περιλαµβάνει µια σειρά από χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας , γνωστά ως «intelligent drive», καθώς και επιπλέον συστήµατα τα οποία για πρώτη φορά µπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ατυχηµάτων µε διερχόµενα οχήµατα ή πεζούς , η Mercedes-Benz υπογραµµίζει την θέση της ως πρωτοπόρος στην ασφάλεια .  

Το 7G-TRONIC PLUS, είναι ένα αυτόµατο κιβώτιο µε µοχλό επιλογής και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων DIRECT SELECT. Αυτό το σύστηµα είναι το πιο πρόσφατα εξελιγµένο στο κιβώτιο 7G-TRONIC PLUS και παρέχει σηµαντικά πλεονεκτήµατα , τόσο όσον αφορά στην αποτελεσµατικότητα όσο και στην ευκολία συντήρησης . 

Υψηλής ποιότητας εσωτερικό 

Το εσωτερικό της E-Class είναι πανοµοιότυπο µε αυτό των µοντέλων µεγαλύτερου κυβισµού . Υψηλής ποιότητας υλικά και εξευγενισµένες επιφάνειες µε αιχµηρές καµπύλες υπογραµµίζουν το ευρύχωρο εσωτερικό . 

Η νέα E-Class περιλαµβάνει µία ολοκληρωµένη σειρά εξοπλισµού υψηλής ποιότητας ήδη στη βασική της έκδοση . Επιπλέον , ο προαιρετικός εξοπλισµός περιλαµβάνει τη λειτουργία HANDS-FREE ACCESS σε συνδυασµό µε το  σύστηµα KEYLESS-GO. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο καπό του χώρου αποσκευών να ανοίγει και να κλείνει χωρίς πραγµατική φυσική επαφή , απλά κρατώντας το ένα πόδι κάτω από τον προφυλακτήρα και είναι εξαιρετικά βολικό κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση του οχήµατος . 

Μια σύγχρονη γκάµα συστηµάτων infotainment βοηθά τον οδηγό να είναι ενήµερος ενώ βρίσκεται στο δρόµο . Έτσι ο οδηγός είναι απόλυτα ενηµερωµένος για τα θέµατα του ενδιαφέροντός του όσο είναι στο αυτοκίνητο . Επιπλέον , µπορεί να απολαύσει δυνατότητες για µουσική , πλοήγηση ( προαιρετικά ) και σύνδεση στο Internet.

Η E-Class των 1595 κ.εκ . περιλαµβάνει το ηχοσύστηµα Audio 20 CD στο βασικό της εξοπλισµό . ∆ιαθέτει µία έγχρωµη οθόνη TFT 14,7 εκατοστών , διπλό δέκτη και δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 player, καθώς και µια σύνδεση USB στο κεντρικό υποβραχιόνιο . Επίσης , είναι εφικτή η σύνδεση µε συσκευές Bluetooth® καθώς και η προβολή µηνυµάτων SMS. 

Προαιρετικά , το Audio 20 CD µπορεί να συνδυαστεί µε CD changer έξι δίσκων , καθώς και τη λύση πλοήγησης entry-level Becker ® MAP PILOT, που µπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων .

Εναλλακτικά , η Mercedes-Benz προσφέρει το σύστηµα πολυµέσων COMAND Online µε έγχρωµη οθόνη υψηλής ανάλυσης 17,8 εκατοστών , σύνδεση στο Internet, πλοήγηση µέσω σκληρού δίσκου και δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης , το οποίο µπορεί επίσης να συνδυαστεί µε DVD changer έξι -δίσκων . Το COMAND Online παρέχει πρόσβαση στο Internet όταν το αυτοκίνητο είναι σταµατηµένο .

Ενσωµατωµένες εφαρµογές συµπεριλαµβάνουν το Google Local Search και Weather καθώς και τη δυνατότητα να κατεβάσετε µία διαδροµή η οποία έχει διαµορφωθεί προηγουµένως στο PC σας µέσω του Google Maps. Επιπλέον , διατίθενται εφαρµογές (apps) για το Google ™ Streetview καθώς και το Google ™ Panoramio κ.α. 

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά : 

Ονοµαστική ισχύς σε kW (hp) σε σ.α.λ. 115kW (156hp)

Ονοµαστική ροπή στρέψης σε Nm σε σ.α.λ. 250 Nm

Κιβώτιο ταχυτήτων Αυτόµατο 7G-DCT

Επιτάχυνση 0-100km/h σε δευτ . 9,6

Τελική ταχύτητα σε περ . km/h 220

Κατανάλωση καυσίµου σε lt/100km:   Μικτός κύκλος  6,6-6,1

Eκποµπές CO 2 σε gr/km µικτός κύκλος 153-143 

Τιµή E-Class Sedan 1.595 κ.εκ . 

• E 180  €45.750  

• Για περιορισµένο αριθµό οχηµάτων , η νέα Ε-Class 180 θα προσφέρεται στη βασική της έκδοση στην τιµή των €39.900 (περιλαµβάνεται όφελος απόσυρσης ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα