Arrinera Hussarya. Με 650 ίππους και 350 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα

Arrinera Hussarya. Με 650 ίππους και 350 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα

Πρόκειται για ένα supercar από την Πολωνία η παραγωγή του οποίου αναμένεται να αρχίσει μέσα στο χρόνο. Έχει κινητήρα V8 6.2 λίτρων της GM και θα επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3.2 δευτερόλεπτα.

Αφού στην παρουσίαση της Hussarya η πολωνική εταιρία Arrinera Automotive δ/εχθηκε αρκετή κριτική με την αιτιολογία ότι το πρωτότυπο μιοντέλο έμοιαζε περισσότερο με ρεπλίκα παρά με καινούργιο αυτοκίνητο, οι υπεύθυνοι της εταιρίας αποσαφήνισαν την κατάσταση , λέγοντας ότι η έκδοση παραγωγής θα έχει διαφορετικό σχεδιασμό .

 

Έτσι λοιπόν ο σχεδιαστής Pavlo Burkatskyy συνεργάστηκε με την ομάδα μηχανικών δημιουργώντας μια ελκυστική, αλλά ταυτόχρονα και λειτουργική πρόταση.

Η καρδιά του πολωνικού supercar είναι ένα V8 κινητήρας 6.2 -λίτρων με 650 ίππους και  818 Nm ροπής ο οποίος προέρχεται από την GM. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη το οποίο εξελίχθηκε στην Ιταλία.

Με βάση τις προκαταρκτικές δοκιμές επιδόσεων , η Hussarya θα κάνει χρειάζεται 3,2 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα ενώ η τελική της ταχύτητα θα φτάνει τα 340 χλμ/ώρα .

Η Arrinera χρησιμοποιεί χάλυβες υψηλής αντοχής για την παραγωγή του σασί , ενώ για το αμάξωμα επιλέχθηκαν σύνθετα υλικά.

 

Όταν το concept παρουσιάσθηκε πριν από μερικά χρόνια , η Arrinera ανακοίνωσε ότι η έκδοση παραγωγής θα έχει τιμή εκκίνησης 115.000 ευρώ. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν το κόστος θα αυξηθεί, μετά τις αλλαγές.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και το εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευάζει 100 αυτοκίνητα ετησίως .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα