AUDI. Βγάζει αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα στους δρόμους της Νεβάδα

AUDI. Βγάζει αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα στους δρόμους της Νεβάδα

Εικόνες από το μέλλον μας φέρνει στο σήμερα η AUDI με ένα ΤΤS το οποίο κινείται μόνο του στην πίστα, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση (vid)

Η Αudi εξασφάλισε από την Πολιτεία της Νεβάδα την άδεια για τον έλεγχο αυτόνομα κινούμενων αυτοκινήτων στους δημόσιους δρόμους.

Η ανακοίνωση της Πολιτείας της Νεβάδα δίνει μια νέα ώθηση σε τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν στο αυτοκίνητο, όμως συγχρόνως έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την άνεση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα οχήματα.

Η AUDI λοιπόν οραματίζεται τους οδηγούς να απολαμβάνουν την ευκολία που τους προσφέρει ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του, χωρίς καμία δική τους παρέμβασης πέραν της εκκίνησης του κινητήρα και την διακοπής της λειτουργίας. Παράλληλα όμως δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο αν το κρίνει αυτό κρίσιμο, ή όταν χρειάζεται.

Το όλο πρότζεκτ αναπτύχθηκε από κοινού από την Volkswagen Group, ένα εργαστήριο στη Silicon Valley και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με ένα AUDI TTS στην πίστα του  Pikes Peak και το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητες που ξεπέρασαν σε ορισμένα κομμάτια τα 200 χλμ./ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα