BMW 4 Series Coupe. Έρχεται και προκαλεί

BMW 4 Series Coupe. Έρχεται και προκαλεί
BMW 4 Series Coupe. Στην αγορά θα την δούμε προς το τέλος του χρόνου

Θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο, η παραγωγή της θα αρχίσει νωρίτερα -Ιούλιο- και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου. Ο λόγος για την ολοκαίνουργια BMW 4 Series Coupe.

Αν κάποιος δεν έχει ακούσει, ή διαβάσει για την 4-Series που προστίθεται στην γκάμα της BMW, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται για να αντικαταστήσει τις εκδόσεις coupe και convertible της υπάρχουσας σειράς 3 ενώ αναμένεται να την δούμε και σε έκδοση Gran Coupe.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτουν ότι η 4-Series Coupe αποτελεί μια πιό ήπια έκδοση παραγωγής του concept,  Coupe 4-Series που εμφανίσθηκε στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ νωρίτερα εφέτος. Το όνομα μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά όμως το δίθυρο μοντέλο εξακολουθεί να βασίζεται και να επηρεάζεται από το στυλ της sedan 3-Series.

Εκτός από τη διθέσια διάταξη στο πίσω μέρος της καμπίνας, οι Βαυαροί σχεδιαστές προσπάθησαν να προσδόσουν κάποιες πιο σπορτίβ πινελιές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο κι αυτό με τη σειρά του έχει επηρεαστεί από την 3-Series.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο 4-Coupe έχει αυξηθεί 26 χιλιοστά σε μήκος το οποίο φτάνει πλέον τα 4.640 χιλιοστά και 43 χιλιοστά σε πλάτος (1.830 χιλιοστά), ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 50 mm φτάνοντας στα 2.810 χιλιοστά.

Στην ευρωπαική αγορά η 4άρα θα διατίθεται στις εκδόσεις:

* 420d εφοδιασμένη με ένα 2.0-λίτρων turbo diesel απόδοσης 184 ίππων με μέση κατανάλωση 4.6λ./100 χλμ.

* 428i που τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 2.0-λίτρων βενζίνης με 245 ίππους και μικτή κατανάλωση 6.6 λ./100 χλμ.

* 435i με ένα 3.0-λίτρων twin-turbo 6κύλινδρο στη σειρά κινητήρα απόδοσης 306 ίππων.

Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν είτε με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με ένα οκτώ-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ οι δύο βενζινοκινητήρες προσφέρονται και σε έκδοση xDrive all-wheel drive.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα