BMW M6 Coupe Gran, MINI Paceman JCW, Porsche Panamera Sport Turismo. Αναζητώντας το διαφορετικό

BMW M6 Coupe Gran, MINI Paceman JCW, Porsche Panamera Sport Turismo. Αναζητώντας το διαφορετικό

Τρία διαφορετικά μοντέλα. Ίσως χωρίς κανένα κοινό χαρακτηριστικό, πέραν της σπορτίφ εικόνας που αποπνέουν και τα τρία. Είναι όμως μοντέλα τα οποία δείχνουν τις αναζητήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών για το διαφορετικό.

Η αναφορά έχει να κάνει με τα γερμανικά BMW M6 Coupe Gran, MINI Paceman JCW, Porsche Panamera Sport Turismo. Τρία μοντέλα που μέσα από την διαφορετικότητά τους θέλουν να διαφοροποιηθούν από την μάζα.

BMW M6 Coupe Gran

Το νέο μέλος της οικογένειας M6 συγκεντρώνει τα συνήθη χαρακτηριστικά των επιδόσεων M με επιπλέον πολυτέλεια και υψηλή αισθητική. Η M6 Coupe Gran είναι ένα τετράθυρο σπορ σεντάν αυτοκίνητο πολυτελείας, το οποίο κινείται από ένα V8 TwinPower Turbo κινητήρα 4.4 που αποδίδει 560 ίππους και δίνει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ και σε σχέση με τις απλές M6 Coupe διαθέτει οροφή από ανθρακονήματα, αεροδυναμικά splitters και spoilers, τροχούς 20 ιντσών,  δύο ζεύγη μεγάλων απολήξεων εξατμίσεων κ.α.

MINI Paceman John Cooper Works

Το MINI Paceman John Cooper Works συνδυάζει την σπορ εμφάνιση, το απαράμιλλο στιλ και εισαγάγει μια νέα διάσταση στην οδηγική απόλαυση στην μικρομεσαία  κατηγορία. Το Paceman έχει εξελιχθεί επάνω στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Countryman, ξεχωρίζει όμως από το τελευταία επειδή είναι δίθυρο και πιό σπορ. Το MINI Paceman John Cooper Works μεταφέρει τη δύναμη των 218 ίππων του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα στο δρόμο μέσω του συστήματος κίνηση σε όλους τους τροχούς, του ALL4 . Παράλληλα διαθέτει χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση και ένα αεροδυναμικό κιτ

Porsche Panamera Sport Turismo Concept

Η Porsche παρουσίασε την Panamera Sport Turismo για να δείξει πως η απίστευτα έξυπνη και αποτελεσματική τεχνολογία κίνησης μπορεί να ταιριάξει στη σχεδιαστική γλώσσα του αύριο, συνδυάζοντας την σπορ εμφάνιση με την πρακτικότητα στις καθημερινές μετακινήσεις.

Σε σύγκριση με την κλασική Panamera, το Sport Turismo διαθέτει ένα νέο εμπρός προφυλακτήρα, προβολείς LED, και μια ένα πλήρως ανασχεδιασμένο πίσω μέρος. Η Porsche Panamera Sport Turismo έρχεται με  plug-in υβριδική τεχνολογία. Αυτό σημαίνει ότι τροφοδοτείται από έναν 3.0-λίτρων V6,  κινητήρα ο οποίος αποδίδει 333 ίππους και έναν ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 95ίππων. Η συνολική  μέγιστη ισχύ φθάνει τους 416 ίππους.

Η Panamera Sport Turismo είναι σε θέση να επιταχύνει από μηδέν στα 100 χλμ./ώρα σε σε 6,0 δευτερόλεπτα. Επίσημες οι προδιαγραφές της Porsche λένε ότι μπορεί να προσφέρει μια συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου κάτω από 3,5 l/100 χλμ.  και εκπέμπει λιγότερο από 82 g / km CO2. Το Sport Turismo Panamera είναι σε θέση να κινηθεί με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για απόσταση έως και 30 χλμ., ενώ αναπτύσσει ταχύτητα 130 χλμ./ώρα σε ηλεκτρική λειτουργία. Για να φορτίσουν πλήρως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα χρειαστείτε 2,5 ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα