Dani Sordo. Είδε την πρώτη θέση στο βάθρο μετά από 10 χρόνια…

Dani Sordo. Είδε την πρώτη θέση στο βάθρο μετά από 10 χρόνια…

Την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι κατέκτησαν οι Dani Sordo – Carlos del Bario στον αγώνα της Γερμανίας, μετά από 10 χρόνια εμπλοκής στο WRC.

Παράλληλα με αυτή τη νίκη συνεχίστηκε η απόλυτη κυριαρχία της Citroën Racing στον συγκεκριμένο αγώνα με 13 συνεχόμενες πρώτες θέσεις (12 στο WRC).  Τέλος η 3η θέση των Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen συνέβαλε στο να μειωθεί σημαντικά η απόσταση της Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team,  από την κορυφή του πρωταθλήματος κατασκευαστών.   

«Είναι εκπληκτικό που τελικά κατακτώ την πρώτη μου νίκη μετά από μια τόσο δύσκολη μάχη», σχολίασε ο περιχαρής Ισπανός. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή, παρά να συνεχίζουμε να πιέζουμε μέχρι το τέλος και έτσι ο Thierry αναγκάστηκε να κάνει λάθος. Δεν είχαμε κάνει μια ιδιαίτερα καλή αρχή, όμως δουλέψαμε όλοι μαζί και προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε, κάτι που τελικά καταφέραμε. Την τελευταία ημέρα έπρεπε να διατηρήσουμε το ρυθμό μας και αυτό ακριβώς κάναμε. Τώρα που κατάκτησα την πρώτη μου νίκη, θέλω και άλλες!»

Ξεκινώντας την τελευταία ημέρα του αγώνα μόλις 0,8δλ. εμπρός από το 2ο πλήρωμα (Neuville – Gilsoul), οι Dani Sordo – Carlos del Bario χρειάστηκε να πολεμήσουν σκληρά στο δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης τους νίκης στο WRC.

Ο Ισπανός οδηγός οδήγησε στο όριο κερδίζοντας επιπλέον 2,2δλ. κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, κάτι που όμως σε καμία περίπτωση δεν του εξασφάλιζε μια διαφορά ασφαλείας. «Έκανα ένα μικρό λάθος στην αρχή της ειδικής. Ο δρόμος γλίστραγε αρκετά και υπήρχε αρκετή λάσπη προς το τέλος. Συγκεντρώθηκα, πίεσα και αύξησα τη διαφορά, όμως σίγουρα θα είναι μια μάχη σώμα με σώμα μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Sordo μία ειδική πριν το τέλος.

Ξεκινώντας την τελευταία ειδική ο Ισπανός οδηγός έβλεπε ότι ο Neuville ήταν λίγο ταχύτερος του, όμως ένα λάθος του Βέλγου οδηγού τελικά επέτρεψε στον Sordo να κερδίσει τον αγώνα με 53δλ. διαφορά.

Ακολουθώντας μια συντηρητική τακτική ο Mikko Hirvonen τερμάτισε στην 3η θέση. Στο βάθρο, για πρώτη φορά μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας, ο Φινλανδός οδηγός πανηγύρισε την επιτυχία του Ισπανικού πληρώματος. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Dani που τελικά κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο WRC. Από όλους τους οδηγούς του θεσμού είναι αυτός που την αξίζει περισσότερο! Από την πλευρά μας η επίδοση που πετύχαμε βοήθησε στο να μειώσουμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Στην Αυστραλία θα είναι η δική μου σειρά για να κερδίσω!»

Ο Sebastien Ogier που προηγείται στην βαθμολογία των οδηγών του WRC, βγήκε από το δρόμο και χτύπησε στα δέντρα με το VW Polo WRC. Αποτέλεσμα να καταστραφεί η εμπρός ανάρτηση του αυτοκινήτου του και να τεθεί εκτός εγώνα.

Η Βαθμολογία των οδηγών:

1. Ogier – 184

2. Neuville – 109

3. Latvala – 98

4. Dani Sordo – 96

5. Mikko Hirvonen – 88

6. Sebastien Loeb – 68

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα