Δέκα ‘παλαβά’ αυτοκίνητα που θα νομίζετε ότι βγήκαν από το μέλλον

Δέκα ‘παλαβά’ αυτοκίνητα που θα νομίζετε ότι βγήκαν από το μέλλον

Σε λίγα μόνο χρόνια θα ξεχάσουμε όσα ξέραμε για τα παραδοσιακά αυτοκίνητα

Η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό, και μέσα σε αυτήν βρίσκονται μερικά από τα πιο πρωτότυπα και «παλαβά» μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία θα απασχολήσουν όλους μας στο εγγύς μέλλον.

Όμως δεν είναι τα μόνα. Από την αρχή του 2017, πολλά σενάρια που μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους είτε σε άλλες εκθέσεις, είτε σε φουτουριστικά σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ιδού μερικά από τα πλέον πρωτότυπα:

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Airbus πάντρεψε το αυτοκίνητο με τα drones, παρουσιάζοντας ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο στο οποίο προσαρμόζονται έλικες από drone σε μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό που ξέρουμε, και το κάνουν να πετάει! Τέρμα πια το κόλλημα στην κίνηση.

 

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Η VW παρουσίασε στη Γενεύη ένα μοντέλο το οποίο φέρει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και βρίσκει από μόνο του θέση για να παρκάρει! Το όνομά του είναι Sedric, κι εκτός από το παρκάρισμα θα μπορεί να κάνει πολλά ακόμη πράγματα μόνο του, όπως να παίρνει τα παιδιά από το σχολείο ή να παραλαμβάνει δέματα από συγκεκριμένο προορισμό.

 

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Το μοντέλο i-TRIL της Toyota θέλει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις μοτοσυκλέτες και τα μικρά αυτοκίνητα, παντρεύοντάς τα σε ένα όχημα. Και μάλιστα διθέσιο. Η τεχνολογία του επιτρέπει στις ρόδες να κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις για να ενισχύσουν τους ελιγμούς του.

 

ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΩΝ MILLENNIALS

Με την πρώτη ματιά το αυτοκίνητο της Fiat Chrysler μοιάζει απ’ έξω αρκετά «γεροντίστικο». Μέσα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Το ηλεκτροκίνητο όχημα με εύρος 250 μιλίων έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται κανείς για να μη χάσει στιγμή από τα social media, και όλες εκείνες τις διαδικτυακές ασχολίες των νέων. Και μπορεί να φορτίσει τη μισή του μπαταρία μέσα σε 20 λεπτά με έναν ειδικό φορτιστή, ενώ έχει και τεχνολογία αυτόματης οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα