Δες το Carplay της Apple σε δράση

Δες το Carplay της Apple σε δράση

Το πολυαναμενόμενο σύστημα πολυμέσων για αυτοκίνητα -όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά του- το Carplay της Apple έκανε ντεμπούτο πριν λίγα 24ώρα και αποτελεί μια από τις πλέον καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες εφαρμογές για το αυτοκίνητο.

Η Apple μαζί με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ανακοινώσει πολλές λεπτομέρειες που αφορούν στο Carplay, όμως, τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να δούμε  από πρώτο χέρι πως λειτουργεί το νέο αυτό σύστημα.

 Οι αρχικοί συνεργάτες της Apple – Volvo , Mercedes Benz και Ferrari- έχουν δώσει στη δημοσιότητα από ένα βιντεο που επιδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας τους συστήματος Carplay. Αν μη τι άλλο, το βίντεο αυτό είναι αποκαλυπτικό.

Το demo της Volvo  περιλαμβάνει ένα μικρό σποτ γεμάτο με οπτικά εφέ και συνοδεύεται με την ίδια μουσική που σε κάνει να νιώθεις έμπνευση, όπως από μια διαφήμιση της Apple.

Σε αυτόι το βίντεο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πως λειτουργεί το σύστημα , αλλά η απόλυτη ομορφιά του, όπως ενισχύεται από την μαγεία του βίντεο της Volvo, είναι στοιχεία που επαρκούν για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κοινού για το Carplay.

Στην άλλη πλευρά η Mercedes Benz κάνει αναφορά στο σύστημα Carplay κατά την διάρκεια ενός προεγγραφόμενου 7 λεπτού βίντεο που εστιάζει στις φωνητικές εντολές και τα φωνητικά χαρακτηριστικά του συστήματος. Εδώ μπορούμε πραγματικά να δούμε πως η Siri μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στο Car play για να μπορεί να στείλει και να λάβει μηνύματα και να κατευθύνει σε χάρτες.

Σε αυτό το βίντεο είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα χρήστη να μπαίνει στην διαδικασία να συνδέσει το προσωπικό του iphone στο σύστημα Carplay μέσω καλωδίου. Όμως η μεγάλη έκπληξη στο βίντεο της Mercedes Benz είναι η συσκευή που μοιάζει με ποντίκι που βρίσκεται δίπλα στο πόδι του οδηγού.

Ο στρογγυλός μοχλός περιστρέφεται και πατιέται όπως το ποντίκι του κομπιούτερ και έχει κουμπιά στα αριστερά και στα δεξιά του. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός αποτελεί μια  πρακτική αλλά συγχρόνως και ελκυστική πινελιά..

Η Ferrari ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο το πως λειτουργεί το σύστημα Carplay από το περίπτερό της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Από πολλές απόψεις αυτό είναι το πιο χρήσιμο βίντεο που έχουμε δει, διότι δείχνει πως λειτουργεί το Carplay , δίνοντας στον θεατή μια ρεαλιστική αίσθηση.

Βασισμένοι στο βίντεο, μπορούμε να πούμε ότι οι εφαρμογές αφής του Carplay είναι τόσο ζωηρές όπως του IPhone, γεγονός που θα κάνει την μετάβαση στην κινητή συσκευή στο ταμπλό πολύ πιο εύκολη για τους έμπειρους χρηστές του iOS.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα