Detroit Electric SP:01. Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στον πλανήτη

Detroit Electric SP:01. Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στον πλανήτη

Το SP:01 θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3.7 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 249 χλμ./ώρα.

Μερικές φορές, η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να εξαπατά, όχι όμως σε αυτήν την περίπτωση. Η φωτογραφία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου SP:01, που διέρρευσε πριν λίγες ημέρες, έδειξε μία σημαντική βελτίωσης το σχεδιασμό.

Οι πρώτες φωτογραφίες του SP:01 μαρτυρούν πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ένα roadster-κουπέ στιλ και σχεδιασμό. Η Detroit Electric αποκάλυψε τον τελικό εξωτερικό σχεδιασμό του διθέσιου SP:01 το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, όταν ξεκινά να πωλείται σε Ασία, Ευρώπη και Βόρειο Αμερική στις αρχές του 2015. 

Η εταιρία υπόσχεται πως το SP:01 θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε  μόλις 3.7 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 249 χιλιομέτρων την ώρα με την παραγωγή να ξεκινάει αργότερα μέσα στο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διορθώσεις σχεδιασμού έγιναν κυρίως για να βελτιωθεί η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Το SP:01 τώρα διαθέτει μεγάλη πίσω αεροτομή για καλύτερο κράτημα στις μεγάλεςταχύτητες.

Τέλος, η μπαταρία του οχήματος είναι επενδυμένη από ένα σύνθετο μεταλλικό περίβλημα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δομής του οχήματος. Αυτό βελτιώνει την στρεπτική ακαμψία και προστατεύει την μπαταρία σε περίπτωση ατυχήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα