Δυναμική είσοδος της Seat στο κλαμπ των SUV, με το πρωτότυπο 20V20

Δυναμική είσοδος της Seat στο κλαμπ των SUV, με το πρωτότυπο 20V20

Η Seat, το μοναδικό μέλος του γρουπ VW χωρίς παρουσία στην κατηγορία των SUV, ετοιμάζει την είσοδό της στο ...κλαμπ, με ένα μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην Τσεχία και θα είναι στην αγορά το 2016.

Η γκάμα των Leon των συμπαγών hatchback, είναι πολύ επιτυχημένη, και η κορυφαία σε πωλήσεις σε όλη την ιστορία της ισπανικής Seat.

 

Ωστόσο, οι πωλήσεις της φίρμας, είναι ακόμα πολύ κάτω από εκείνες των Audi, VW και Skoda. Ένα σημαντικά χάντικαπ για την Seat, είναι το γεγονός ότι στη γκάμα της δεν υπάρχει ένα μοντέλο SUNV. Το 20V20 που παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι ένα concept car που αποτελεί τον προπομπό ενός νέου off-road μοντέλου, το οποίο θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Leon και οι πωλήσεις του θα αρχίζουν το 2016.

Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι το 20V20 είναι “ένα εξαιρετικά δυναμικό, τετράθυρο, μεσαίου μεγέθους  SUV”, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ουσιαστικά θα είναι ένα δίδυμο αδελφάκι του Volkswagen Tiguan της δεύτερης γενιάς (αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης).

 

Η ισπανική μάρκα είναι γνωστή για τον δυναμισμό και το επιθετικό στυλ των αυτοκινήτων που κατασκευάζει. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του 20V20, που έχει τριγωνικούς προβολείς με παρόμοια τεχνολογία LED με το Leon. Παράλληλα ο σχεδιασμός της SEAT δείχνει ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, που πέρα από την πρακτικότητα, είναι έτοιμο για την περιπέτεια.

Το 20V20 έχει μήκος 4.660 χιλιοστά και είναι αρκετά μεγάλο για την κατηγορία του, όπου κυριαρχούν μοντέλα όπως το Toyota RAV4 και το Honda CR-V (το μήκος και των δύο είναι 4.570 χιλιοστά).

 

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο γεγονός ότι το SEAT 20V20 προσφέρει την κατάλληλη πλατφόρμα για όλους τους τύπους κινητήρων, που κυμαίνονται από τους υψηλής απόδοσης TSI και TDI κινητήρες μέχρι τους plug-in υβριδικούς. Την ίδια στιγμή, ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα στους τροχούς και μία ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση είναι διαθέσιμη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα