Εφιάλτης οι δρόμοι της Κίνας λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και ρύπανσης

Εφιάλτης οι δρόμοι της Κίνας λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και ρύπανσης

Με το δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι «Tetris» παρουσιάζει το BBC τις συνθήκες χάους που επικρατούν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Κίνας.

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις. Αν μάλιστα η φωτογραφία είναι αυτή που δημοσιεύει το BBC, τότε τα σχόλια μάλλον περιττεύουν.

Τα οχήματα έχουν παγιδευτεί σε μια διασταύρωση στην Xi’an, την πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπήρξε πρόβλημα στα φανάρια.

Η πόλη αυτή μαστίζεται συχνά από παρόμοια προβλήματα όπωςεπίσης και το βαρύ νέφος από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τον χειμώνα τα προβλήματα επιδεινώθηκαν μειώνοντας την ορατότητα για τους οδηγούς, αλλά και τους πεζούς. Παρόμοια προβλήματα, τόσο κυκλοφορικής ασφυξίας όσο και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μαστίζουν σχεδόν όλες τις μεγαλουπόλεις της Κίνας, όπως και την πρωτεύουσα Πεκίνο (φωτογραφία κάτω).

 

Όπως αναφέρει το BBC News, οι κινεζικές αρχές αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από τους πολίτες προκειμένου να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις που θα αφορούν τις εκπομές ρύπων από την βιομηχανία αλλά και τα αυτοκίνητα.

Πηγή. http://www.bbc.com/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα