Έκθεση Φρανκφούρτης: S500 Intelligent Drive. Η Mercedes που κινείται χωρίς να χρειάζεται οδηγό!

Έκθεση Φρανκφούρτης: S500 Intelligent Drive. Η Mercedes που κινείται χωρίς να χρειάζεται οδηγό!

Όπως και να το κάνουμε αποτελεί ένα όνειρο για τους μηχανικούς αυτοκινήτων (αλλά και τους οδηγούς), η στιγμή που το όχημά τους θα είναι σε θέση να κινείται μόνο του, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Αυτό κάνει η Mercedes S500 Intelligent Drive, που αποκαλύφθηκε στη Φρανκφούρτη

Η S500 Intelligent Drive είναι ένα αυτοκίνητο που κουβαλά σχεδόν όλη την τεχνολογία που έχει ήδη εγκατασταθεί στη νέα S-Class. Η διαδρομή στην οποία η εταιρία επέλεξε να δοκιμάσει το αυτοκίνητο περιελάμβανε κομμάτια όχι μόνο σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά και σε δρόμους της πόλης. 

Παράλληλα όμως, η συγκεκριμένη διαδρομή ήταν γεμάτη με ιστορική σημασία, αφού είναι αυτή που έκανε πριν από 125 χρόνια η Bertha Benz: Από το Mannheim στο Pforzheim.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένη η Mercedes S500 Intelligent Drive καταφέρνουν να εντοπίσουν κάθε φανάρι σε όλες τις καιρικές συνθήκες,  ενώ συγχρόνως «διαβάζει» το δρόμο 10 φορές το δευτερόλεπτο, προβλέποντας την κίνηση των αυτοκινήτων στην κίνηση και πολύ περισσότερα.

Η τεχνολογία της συγκεκριμένης Mercedes δεν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της μαζικής παραγωγής. Όμως, από τη στιγμή που έγινε η αρχή, όλα είναι θέμα χρόνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα