Fiat Panda 4×4 Antartica. Εορταστική έκδοση για τα 30 χρόνια του δημοφιλούς μικρού

Fiat Panda 4×4 Antartica. Εορταστική έκδοση για τα 30 χρόνια του δημοφιλούς μικρού

To Panda 4x4 Antartica και 3 νέοι κινητήρες για την οικογένεια 500 θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την Fiat στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης η Fiat παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το Panda 4×4 Antartica, την περιορισμένης παραγωγής εορταστική έκδοση για τα 30 χρόνια του Panda 4×4, καθώς επίσης και τρεις νέες εκδόσεις κινητήρων για την οικογένεια 500: τον 0.9 TwinAir 105 ίππων στην πρεμιέρα του στη γκάμα του Fiat 500 και δυο κινητήρες -1.6 MultiJet 120 HP και 1.4 T-Jet βενζίνης 120 HP- για τα Fiat 500L, Fiat 500L Trekking και Fiat 500L Living.

Οι προβολείς όμως θα πέσουν ούτως ή άλλως και στο 500, αφού στην Φρανκφούρτη θα βρίσκεται και το Fiat 500e, μια ηλεκτρική έκδοση με μηδενικές εκπομπές ρύπων που θα πωλείται αποκλειστικά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Panda 4×4 Antartica

Περισσότερες από 400.000 πωλήσεις, 3 γενιές και αρκετές επιτυχημένες ειδικές σειρές: από το λανσάρισμα του το 1983 ως σήμερα, το Panda 4×4 είναι μία μοναδική αντίληψη για την αυτοκίνηση που ξεχωρίζει από το πλήθος. Για να γιορτάσει τα 30ά του γενέθλια, το νέο Panda 4×4 Antartica κάνει την πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη: μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής βασισμένη στο επίπεδο εξοπλισμού 4×4 Rock, ένα αυτοκίνητο που σπάει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές του.

Η νέα ειδική σειρά είναι χαρακτηριστική, εξωτερικά, από το δίχρωμο αμάξωμα -λευκό με μαύρη οροφή- όπως και πολλά ελκυστικά χαρακτηριστικά τα οποία προσφέρουν ακόμη εντονότερη προσωπικότητα στο μικρό 4×4 αυτοκίνητο πόλης: διαμαντέ γκρι φινίρισμα στις ζάντες αλουμινίου 15″, φώτα ομίχλης, φιμέ τζάμια, πορτοκαλί λεπτομέρειες στους εξωτερικούς καθρέφτες και ένα ειδικό σήμα στην κεντρική κολόνα.

Το εσωτερικό διαθέτει κομψή γκρι και πορτοκαλί ταπετσαρία, με την φημισμένη ευελιξία διαμόρφωσης και ευρυχωρία του Panda, που είναι κι εδώ εγγυημένη από τα τρία πίσω καθίσματα με διαιρούμενη (60/40) και αναδιπλούμενη πλάτη και στάνταρ ρύθμιση ύψους στη θέση του οδηγού.

Το Fiat Panda 4×4 Antartica αναμένεται να διατεθεί προς πώληση στην Ιταλία έως το τέλος του χρόνου, και θα είναι διαθέσιμο με τον 0.9 TwinAir Turbo 85 HP και τον ντίζελ 1.3 MultiJet II 75 HP, εξοπλισμένοι και οι δυο με σύστημα Start&Stop.

Φυσικά, και αυτή η ειδική έκδοση διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα του μοντέλου 4×4, το οποίο πέρυσι κατέκτησε τον τιμητικό τίτλο  “SUV of the Year 2012” από το βρετανικό περιοδικό Top Gear. Υιοθετεί το σύστημα “torque on demand” για την κατανομή της ροπής ανάλογα με τις συνθήκες, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όταν χρειάζεται, οπότε μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση στο δρόμο με απαράμιλλη ηρεμία. Το Panda 4×4 διαθέτει επίσης ESC (Electronic Stability Control) με λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού (ELD) στον στάνταρ εξοπλισμό του, προσφέροντας επιπλέον βοήθεια κατά την οδήγηση σε ολισθηρές επιφάνειες.

Το Panda 4×4 Antartica προσφέρει όλη τη δυναμική και την άνεση που χρειάζεται ο οδηγός για να ολοκληρώσει μακριές και δύσκολες διαδρομές, χάρη στην ανανεωμένη ανάρτηση και στο εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο με κοντή πρώτη σχέση, που συνδυάζεται με τον TwinAir Turbo κινητήρα, ώστε να τονίζει σταθερά τα “εκτός δρόμου” χαρακτηριστικά του, εξασφαλίζοντας και το ομαλό ξεκίνημα κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες. Για να εξασφαλίσει μέγιστη πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια, το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί χειμερινά ελαστικά 175/65 R15 84T M+S και είναι το μόνο αυτοκίνητο πόλης που τα προσφέρει στάνταρ. Και όλα αυτά φυσικά χωρίς να επιβαρυνθούν η οικονομία καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων.

Οι νέες προσθήκες στην οικογένεια 500

•    Ένταξη στην οικογένεια 500 του 105 HP 0.9 TwinAir, με τεχνολογία και οικονομία που δεν κάνει έκπτωση στις επιδόσεις: 88 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα, 0 – 100 χλμ./ώρα σε 10”, κατανάλωση 4,2 λίτρα/100 χλμ. (συνδυασμένος κύκλος δοκιμών) και 99 g/km CO2 

•    Πρώτη παρουσία του νέου 1.6 MultiJet II 120 HP και του 1.4 T-Jet 120 HP για τα 500L, 500L Trekking και 500L Living

Το Fiat 500e

Έπειτα από την επίσημη Ευρωπαϊκή παρουσίασή του στην Έκθεση της Γενεύης 2013, το 500e θα βρίσκεται στην Φρανκφούρτη μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του 500. Το μικρό, μηδενικών εκπομπών ηλεκτρικό αυτοκίνητο προορίζεται για πωλήσεις μόνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχει ήδη γίνει ένα φαινόμενο, με μισό εκατομμύριο online ενδιαφερόμενους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα