Ford Focus. Με τολμηρή σχεδίαση και νέους αναβαθμισμένους κινητήρες

Ford Focus. Με τολμηρή σχεδίαση και νέους αναβαθμισμένους κινητήρες

Το νέο Focus με αεροδυναμική σχεδίαση προβάλλει το νέο, τολμηρό ‘πρόσωπο’ της Ford και ένα αριστοτεχνικά σχεδιασμένο εσωτερικό. Παράλληλα το μικρομεσαίο μοντέλο διαθέτει αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει το νέο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost και το νέο 1.5 TDCi diesel.

Το νέο Ford Focus με τολμηρότερο εξωτερικό και άριστη ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό είναι το πρώτο μοντέλο της Ford με Perpendicular Parking, μία νέα τεχνολογία παρκαρίσματος hands-free που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν με όπισθεν δίπλα σε άλλα οχήματα.

Διατίθεται επίσης με Cross Traffic Alert, που προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση οχημάτων από πίσω, και με Park-Out Assist, που βοηθά τους οδηγούς ενώ βγαίνουν από παράλληλο χώρο στάθμευσης.

 

Ο σπορ χαρακτήρας και η γοητεία του μοντέλου αναδεικνύονται με μία εντυπωσιακή  οριζόντια μάσκα και καμπίνα εμπνευσμένη από cockpit. Το νέο Focus σηματοδοτεί επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του SYNC 2, του προηγμένου συστήματος συνδεσιμότητας της Ford, καθώς και των νέων κινητήρων 1.5 EcoBoost βενζίνης και TDCi diesel  και μιας έκδοσης 1.0 EcoBoost  99 g CO2/km.

Το νέο Focus θα είναι επίσης το πρώτο Ford στην Ευρώπη που προσφέρει μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, αναβαθμισμένο για να λειτουργεί με ταχύτητες έως 50 km/h και το Pre-Collision Assist, που λειτουργεί όπως το Active City Stop αλλά με πολύ μεγαλύτερο εύρος ανίχνευσης υποστηρίζοντας τον οδηγό σε υψηλότερες ταχύτητες. Η τεχνολογία MyKey της Ford επίσης λανσάρεται στο νέο Focus για πρώτη φορά.

 

Το νέο Focus διατίθεται με το νέο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost (150 PS και 180 PS) και με το νέο 1.5 TDCi (95 PS και 120 PS) diesel. Το Focus θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost (100 PS και 125 PS) που πέρσι προτιμήθηκε από το ένα τρίτο των πελατών του Focus, και ονομάστηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς το 2012 και το 2013. Θα υπάρχει επίσης μία νέα έκδοση του 1.0 EcoBoost με εκπομπές km CO299 g/, το πρώτο μη υβριδικό, οικογενειακό βενζινοκίνητο μοντέλο στην Ευρώπη με εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km.

Η έκδοση 1.5 120 PS diesel με αυτόματο κιβώτιο PowerShift που θα λανσαριστεί του χρόνου θα προσφέρει βελτίωση κατά 19% συγκριτικά με ένα σημερινό Focus εφάμιλλης ισχύος. Το νέο Focus με το αυτόματο κιβώτιο και τον βραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost που θα λανσαριστεί επίσης του χρόνου θα προσφέρει βελτίωση της τάξεως του 17% σε σχέση με τον εφάμιλλης ισχύος κινητήρα που θα αντικαταστήσει. Ένα μοντέλο 2.0 TDCi diesel 150 PS θα πετυχαίνει βελτίωση έως 14% σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο (13% με αυτόματο κιβώτιο).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα