H …ανάσταση του Renault 4 μέσα από ψηφιακές απεικονίσεις

H …ανάσταση του Renault 4 μέσα από ψηφιακές απεικονίσεις

Το κλασικό Renault 4 επιχειρεί να φέρει πίσω στη ζωή ο σχεδιαστής Kayvan Naderi, λέγοντας πως ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να αποτελέσει αντίπαλο δέος για το ΜΙΝΙ και το Fiat 500.

Ο Kayvan Naderi έχει δώσει στο έργο του την ονομασία ReFour και πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση με αρκετά ρετρό στοιχεία που θα μπορούσε εύκολα να ανταγωνιστεί το MINI και το Fiat 500.

 

Στην πραγματικότητα, ο σχεδιασμός δεν έχει τίποτα να μοιραστεί με την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας πέραν, ίσως, της χαρακτηριστικής μάσκας και των στρογγυλεμένων προβολέων.

 

Το εικονική όχημα βασίζεται σε ένα περίβλημα από αλουμίνιο το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται από χρωματιστό θερμοπλαστικό αμαξώματος. Αυτή η μέθοδος έχει επιλεγεί για «μείωση του βάρους, περιορισμό της διάβρωσης και επίσης προκειμένου να εξαλείψει την ανάγκη για χρώματα και βαφές».

 

Το πρωτότυπο Renault 4 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1961 και 1992 και ήταν το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο με κίνηση στους εμπρός τροχούς, που κατασκεύασε η εταιρία. Προσφέρθηκε με κινητήρες 0.7-, 0.8, 1,0- και 1,1-λίτρων και μηχανικά κιβώτια 3 και 4 σχέσεων.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα