H Lada ετοιμάζει ένα φτηνό μοντέλο, στα χνάρια του Dacia Sandero

H Lada ετοιμάζει ένα φτηνό μοντέλο, στα χνάρια του Dacia Sandero

Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz (Lada) έχει την ... τιμητική της τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο. Ο λόγος; Οι πληροφορίες ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο με σχεδιασμό και χαρακτηριστικά ανάλογα του ολοκαίνουργιου Dacia Sandero.

Ο κορεσμός που υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έχει ενσκήψει στις περισσότερες χώρες, αποτελούν συμμάχους στις αυτοκινητοβιομηχανίες εκείνες που παράγουν φτηνά οχήματα.

Μια από αυτές τις εταιρίες είναι η ρουμάνικη Dacia (θυγατρική της Renault) η οποία ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το ανανεωμένο Sandero. Οι Ρώσοι από την πλευρά τους ετοιμάζουν την δική τους πρόταση, με ένα ανάλογο μοντέλο που θα κατασκευάσει η Avtovaz.

Σε αντίθεση με το ρουμανικό μοντέλο, το αυτοκίνητο της Lada που είναι στην ίδια λογική με το Sandero έχει μια πιο επιθετική μάσκα, που ως επί το πλείστον επηρεάζεται από Lada X-Ray concept του προηγούμενου έτους. Η πίσω πλευρά διαθέτει  οριζόντια φωτιστικά σώματα τα οποία συνδέονται με τα κάθετα στις πλευρές.

Οι φήμες αναφέρουν ότι το νέο Lada  θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή το 2014 και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με το χαμηλό προϋπολογισμό το μοντέλο της Dacia.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα