H ολοκαίνουργια BMW M4 Cabrio έρχεται με 431 άλογα

H ολοκαίνουργια BMW M4 Cabrio έρχεται με 431 άλογα

Με την άφιξη της νέας BMW M4 Cabrio (κατανάλωση μικτού κύκλου: 9.1–8.7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 213–203 g/km) ένα ακόμα γοητευτικό μοντέλο έρχεται να προστεθεί στη σπορ οικογένεια υψηλών επιδόσεων της BMW M.

Η νέα M4 Cabrio έχει παρόμοιες επιδόσεις με της νέας BMW M3 Sedan (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8.8–8.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 204–194 g/km) και της νέας BMW M4 Coupe (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8.8–8.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 204–194 g/km), αλλά μέσα από τη δική της κομψή και αποκλειστική εμφάνιση προάγει την απόλαυση της σπορ και δυναμικής cabrio οδήγησης.

 

Για το νέο μοντέλο, η BMW M εμπνέεται από μία μακροχρόνια παράδοση: η σπορ BMW υψηλών επιδόσεων που προορίζεται για πίστες και δρόμους μπαίνει στην πέμπτη γενιά της σε φόρμα open-top στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας της με τίτλο “M4 Cabrio”.

Η BMW M4 Cabrio υιοθετεί τις κομψές γραμμές των ‘ανοιχτών’ μοντέλων της  Σειράς 4 . Η σχεδιαστική γλώσσα επιτρέπει ένα έξυπνο πάντρεμα της αισθητικής ισορροπίας και φινέτσας του ανοιχτού αυτοκινήτου με μία εξαιρετικά δυναμική coupe γραμμή, χωρίς κολόνες Β και το hardtop κλειστό. Ταυτόχρονα, τα στυλιστικά στοιχεία της M4 Cabrio – όπως το χαρακτηριστικό θολωτό καπό, οι εντυπωσιακοί εξωτερικοί καθρέπτες με δύο μπράτσα και οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών που φιλοξενούν ζάντες ελαφρού κράματος με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω σε διάσταση 18-ιντσών (προαιρετικά 19-ιντσών) – προσδιορίζουν την ταυτότητά της σαν μέλους της οικογένειας BMW M3/M4.

 

Ισχύ στην BMW M4 Cabrio παρέχει ο νέος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo και υψηλόστροφο χαρακτήρα, ήδη γνωστός από τα μοντέλα M3 Sedan και M4 Coupe. Η κινητήρια μονάδα παράγει μέγιστη ισχύ 317 kW/431 hp από κυβισμό 3.0-L και αποδίδει τη μέγιστη ροπή των 550 Nm σε μεγάλο εύρος στροφών. Επομένως, η BMW M4 Cabrio προσφέρει όχι μόνον εξαιρετικά σπορ επιδόσεις – επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 4,4 δευτερόλεπτα μόλις (με το προαιρετικό επτατάχυτο M Double Clutch Transmission) – αλλά και επαρκή αποθέματα ισχύος για ξεκούραστα αλλά γρήγορα ταξίδια με την οροφή ανοιχτή.

 

Όπως οι BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe, η BMW M4 Cabrio παραμένει υπέρμαχος της φιλοσοφίας ευφυούς δομής ελαφρού βάρους. Για παράδειγμα, το καπό και τα εμπρός πλαϊνά πάνελ κατασκευάζονται από αλουμίνιο όπως και πολλά εξαρτήματα του πλαισίου υψηλών επιδόσεων.

 Η αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή τριών τμημάτων της BMW M4 Cabrio έχει πλήρη εσωτερική επένδυση και αντιπροσωπεύει μία ασυναγώνιστη πρόταση με την άριστη ηχοαπορροφητική και αδιάβροχη δομή της. Η οροφή ανοίγει μέσω μπουτόν σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα – ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητα μέχρι 18 km/h, αν χρειαστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα