H Peugeot εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Opel

H Peugeot εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Opel

Η θυγατρική της αμερικανικής General Motors που εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει ζημία, φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο του γαλλικού κολοσσού PSA

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να εξαγοράσει την Opel, θυγατρική της General Motors, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Αυτό ανακοίνωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP εκπρόσωπος της εταιρίας. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε “εξετάζονται οι πιθανότητες εξαγοράς της Opel”.

Ο όμιλος PSA και η Opel συνεργάζονται στην παραγωγή μιας σειράς από μοντέλα αυτοκινήτων, με πιο χαρακτηριστικό το Zafira, το οποίο και βρίσκεται σε γραμμή παραγωγής στη Γαλλία, καθώς και το νέο Citroen C3 που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel στην Ισπανία.

Για την ώρα από την πλευρά της Opel δεν έχει γίνει κανένα επίσημο σχόλιο, καθώς επίσης και εκ μέρους των δύο μεγαλύτερων μέτοχων του γκρουπ PSA, δηλαδή την Peugeot και την κινεζική εταιρία Dongfeng Motor. Επιπλέον, το γαλλικό κράτος, τρίτος σημαντικότερος μέτοχος της επιχείρησης δια του εκπροσώπου του υπουργείου Περιβάλλοντος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Το γκρουπ PSA είναι μια πολυεθνική εταιρία στα πλαίσια της οποία παράγονται τα μοντέλα δύο εκ των μεγαλύτερων γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών, της Peugeot και της Citroen, καθώς και η κινέζικη DS.

ΠΗΓΗ Le Figaro

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα