H πιο μικρή Rolls Royce που κατασκευάστηκε για έναν μεγάλο σκοπό

H πιο μικρή Rolls Royce που κατασκευάστηκε για έναν μεγάλο σκοπό

Η μικρή ρέπλικα του διάσημου βρετανικού αυτοκινήτου θα αποτελέσει το επίσημο όχημα των ασθενών της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου St. Richard’s Hospital

Μια λιλιπούτεια Rolls Royce που απευθύνεται σε παιδιά αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα εγχείρηματα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και αυτό γιατί η μικρή αυτή ρέπλικα του γνωστού αυτοκινήτου αποτελεί το επίσημο όχημα της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου St. Richard’s Hospital, που βρίσκεται στο δυτικού Σάσεξ της Βρετανίας.

Ειδικότερα, οι μικροί ασθενείς της παιδιατρικής κλινικής που έχουν προγραμματιστεί για κάποια επέμβαση θα μεταφέρονται στο χειρουργείο οδηγώντας μόνοι τους το πολυτελές αμάξι μέσα από κατάλληλα σεσημασμένους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Μέσα από το παιχνίδι και τη μοναδική εμπειρία της οδήγησης, η ψυχολογία των παιδιών θα βελτιώνεται πριν εισέλθουν στο χειρουργείο, κάτι που αποδεδειγμένα βοηθά στην επιτυχή έκβαση της επέμβασης αλλά και στον ταχύτερο ρυθμό αποκατάστασης της υγείας τους μετά από αυτή.

Η Rolls Royce SRH δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της μάρκας, τουλάχιστον σε μέγεθος. Για να κατασκευαστεί ωστόσο χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες συνεργασίας μηχανικών και σχεδιαστών που θέλησαν να δημιουργήσουν το απόλυτο όχημα για τους μικρούς οδηγούς.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της SRH, την κίνηση δίνει ένας μικρός ηλεκτρικός κινητήρας, που έχει δύο διαβαθμίσεις τελικής ταχύτητας ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, 8 και 15 χιλιομέτρων/ώρα.

 

 

Πηγή: Telegraph

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα