Honda N-Truck και N-Camp για την πόλη και το κάμπινγκ

Honda N-Truck και N-Camp για την πόλη και το κάμπινγκ

Μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας, η Honda, έκανε την … έκπληξη στο CampingCar Show 2015 του Τόκιο με την παρουσίαση των N-Truck και N-Camp.

Πρόκειται για δύο λιλιπούτεια τροχοφόρα, εκ των οποίο το πρώτο είναι pickup και το δεύτερο ένα ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο για δύο άτομα.

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές αρέσκονται στην κατασκευή μικρών οχημάτων (Kei-cars) για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς.

To N-Βοx, για τις συγκεκριμένες ανάγκες, έχει μήκος που δεν ξεπερνά τα 3 μέτρα (στα 3,5 μ. τοποθετείται το μήκος όλων των Kei-cars) και αυτό προκειμένου το πίσω μέρος να διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να ρυμουλκήσει το μικρό τροχόσπιτο. Ο κινητήρας που το κινεί είναι ένας 660 κ.ε. που διατίθεται τόσο σε ατμοσφαιρική, όσο και σε  τούρμπο έκδοση. Η κίνηση μεταφέρεται μέσω ενός CVT κιβωτίου είτε στους εμπρός, είτε σε όλους τους τροχούς.

 

Το εμπρός μέρος του τροχόσπιτου διαθέτει ένα κρεβάτι με μήκος μόλις 1,80 μ. που μπορεί να κοιμίσει δύο άτομα. Αυτονόητο είναι πως αν το ύψος του ενός ατόμου είναι μεγαλύτερο του 1,8 μ. θα υπάρχει πρόβλημα. Επίσης υπάρχει μια μικρή κουζίνα και ένα μικρό σαλονάκι επίσης για δύο άτομα.

Τόσο το όχημα όσο και το ρυμουλκούμενο συνθέτουν ένα όμορφο, από αισθητικής πλευράς,  σύνολο, το οποίο αναμένεται να … κλέψει καρδιές στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Δύσκολο πάντως, να το δούμε σε άλλες χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα