Hyundai PassoCorto. Μοιάζει να ήρθε από …άλλο σύμπαν

Hyundai PassoCorto. Μοιάζει να ήρθε από …άλλο σύμπαν

Ίσως ένα από τα ομορφότερα Hyundai PassoCorto. Μοιάζει να ήρθε από ...άλλο σύμπαν

Ο σχεδιασμός των ιταλικών αυτοκινήτων έχει έναν εξαιρετικό τρόπο να πετυχαίνει τον σκοπό του. Κάποιοι από εσάς θα λέγατε πως σε αυτόν τον τομέα ίσως και να υπάρχουν καλύτεροι.

 

Ένα από τα αυτοκίνητα που παρουσιάσθηκε στην έκθεση στο Έσσεν, φαίνεται να συγκεντρώνει το ιταλικό πάθος και την λογική της ιαπωνικής σχολής ντιζέιν.

Το μοντέλο στο οποίο αναφερόμαστε  λοιπόν, είναι από τα καλύτερα concept cars των τελευταίων χρόνων και παρόλο που φέρει το σήμα της Hyundai, δεν σχεδιάστηκε στην Κορέα.

 

Ο λόγος για το Hyundai PassoCorto που αποτελεί προϊόν της προσπάθειας 16 φοιτητών που έχουν ακολουθήσει τον κλάδο της σχεδίασης αυτοκινήτων και δουλεύουν σε μία ομάδα που συντονίζεται από τον Luca Borgogno, τον επικεφαλή σχεδιαστή στην Carozzeria Pinifarina. Το αυτοκίνητο αυτό είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού των δύο νικητήριων σχεδίων από εσωτερικό διαγωνισμό της προαναφερθείσας ομάδας.

 

Ας πάμε στα μηχανικά χαρακτηριστικά.  Ο κινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι ένας 1,6 λίτρων, twin turbo που αποδίδει ιπποδύναμη 270 αλόγων. Το βάρος του είναι 840 κιλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα