Η Alfa Romeo θέλει να επιστρέψει στα …περασμένα μεγαλεία

Η Alfa Romeo θέλει να επιστρέψει στα …περασμένα μεγαλεία

Την εποχή που οι Alfa Romeo ανταγωνίζονταν τις ΒMW θυμούνται στην ιταλική εταιρία και πιστεύουν πως η νέα Giulia θα τους δώσει την ευκαιρία που ζητούν.

Υπήρξε λοιπόν μια εποχή που η Alfa Romeo ήταν ανταγωνιστική με τις BMW. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό ήταν πριν από μερικές δεκαετίες. Παρόλα αυτά, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να επιστρέψει σύντομα στα …περασμένα μεγαλεία.

 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο Ντιτρόιτ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Harald Wester είπε ότι η μάρκα θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της στις 24 Ιουνίου, όταν θα παρουσιαστεί το νέο μεσαίου μεγέθους σεντάν στην Ιταλία, πριν πάει στην πώληση στις ΗΠΑ το καλοκαίρι.

Ο Sergio Marchionne ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι η Giulia και η Giulietta θα αποτελέσουν τα ορόσημα στην ιστορία της Alfa Romeo.

Πάντως, το πιό σημαντικό νέο σύμφωνα με την ιστοσελίδα Αutonews, είναι το γεγονός ότι η αντικαταστάτης της 159 θα περιλαμβάνει μια έκδοση επιδόσεων για να ανταγωνιστεί με την BMW Μ-3. Και, όλα δείχνουν, ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα εξοπλίζεται με το υπερτροφοδοτούμενο V6 μοτέρ που κινεί τις Maserati Ghibli και  Quattroporte κι αποδίδει 480 ίππους.

 

Ο στόχος της Alfa Romeo είναι να φτάσει τις 400.000 πωλήσεις ετησίως το 2018, με τις 150.000 να αφορούν την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η Alfa Romeo επέστεψε στις ΗΠΑ από το Νοέμβριο, με την εισαγωγή του σπορ αυτοκινήτου 4C. Οι 91 μονάδες που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών του 2014, δύσκολα φαίνεται να προαναγγέλλει μια πραγματική επιστροφή, όμως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα