Η Bugatti Veyron (!) των φτωχών, κατασκευάζεται στην Ινδία

Η Bugatti Veyron (!) των φτωχών, κατασκευάζεται στην Ινδία

Ποιός να το πίστευε ότι κάποια στιγμή θα έβλεπε στο δρόμο μια μικρογραφία της Bugatti Veyron που βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη προηγούμενης γενιάς Suzuki Swift. Κι όμως υπάρχει και κατασκευάζεται στην Ινδία

Με 1.001 ίππους και τελική ταχύτητα 408,47 χλμ/ώρα για το βασικό μοντέλο, και 1.200 ίππους  και ακόμη μεγαλύτερη μέγιστη ταχύτητα,431,072 χλμ/ώρα για την Super Sport , υπάρχει άραγε κάποιος ο οποίος να πιστεύει ότι η Veyron της Bugatti δεν είναι το απόλυτο υπεραυτοκίνητο;

Γι’  αυτό συντρέχουν και μερικοί ακόμη σημαντικοί λόγοι. Η παραγωγή της Veyron περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η τιμή της ξεπερνά το 1,5 εκάτ, ευρώ!

Είναι σίγουρο, ότι ο κάτοχος της Veyron θα κοιτάζει τους … κοινούς θνητούς αφ’  υψηλού. Ίσως το ίδιο να συμβαίνει και στην Ινδία, με τους κατόχους του κατόχους του μοντέλου της  SF Carz.

H τελευταία ειναι μια αυτοκινητοβιομηχανία στην Ινδία, η οποία κατασκεύασε μια μικροσκοπική Bugatti Veyron. Ο μικροσκοπικός κλώνος του κορυφαίου supercar στον πλανήτη, έχει «χτισθεί» επάνω στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Esteem της  Maruti, ενός μοντέλου που απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας. Μάλιστα το Esteem είναι το (παλιό) Suzuki Swift ενώ έχει κυκλοφορήσει επίσης ως  Holden Barina, Geo Metro και Pontiac Firefly, αναλόγως με την αγορά στην οποία απευθύνεται.

Όπως είναι φυσικό, η αλλαγή δεν είναι μόνο στο μέγεθος του αυτοκινήτου, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα. Έτσι, ο κινητήρας είναι ένας απαρχαιωμένος 1,3-λίτρων βενζίνης με  85 άλογα. Παρόλα αυτά, κάτι μας λέει ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να συγκεντρώσει τόσο πολύ την προσοχή στο δρόμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα