Η εκπληκτική οδήγηση του Λεμπ και το απίθανο ρεκόρ στην ανάβαση Pikes Peak

Η εκπληκτική οδήγηση του Λεμπ και το απίθανο ρεκόρ στην ανάβαση Pikes Peak

Η περασμένη Κυριακή ήταν μια ιστορική μέρα για την Peugeot, τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι Σεμπαστιάν Λεμπ και την Διεθνή Ανάβαση Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ, αφού ο Γάλλος οδηγός ...έσπασε τα χρονόμετρα (Vid)

Ο Λεμπ πήγε στο Κολοράντο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και παρά το γεγονός ότι δεν είχε πολύ χρόνο να εξοικειωθεί με το εκπληκτικό Peugeot 208 T16, το γεγονός όμως δεν εμπόδισε τον Αλσατό να κάνει πράγματα και θαύματα.

Με χρόνο  8:13.878, ο Λεμπ έγινε ο νέος ρέκορντμαν του Pikes Peak καταρρίπτοντας κατά  1,5 λεπτό το ρεκόρ που είχε πετύχει στην περσινή διοργάνωση ο Ρις Μίλεν με Hyundai Genesis RMR PM580-T (9:46.16).

Ο χρόνος του Λεμπ είναι συγχρόνως και νέο ρεκόρ για την Peugeot, ένα ρεκόρ που ήρθε 25 χρόνια μετά από εκείνο του Άρι βατανεν  (Peugeot 405 T16), στην ίδια διοργάνωση, στον «αγώνα προς τα σύννεφα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μίλεν κατάφερε με την σειρά του να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ, σημειώνοντας χρόνο 9:02.192, τερματίζοντας 45 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λεμπ. Ο τελευταίος είχε μέση ωραία ταχύτητα 139,2 χλμ/λωρα στα 19,82 χλμ. της διαδρομής.

Ένα πανέμορφο βίντεο, που δείχνει την προσπάθεια του Λεμπ κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο διαδίκτυο. Πολλές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο πιλοτήριο, στον μπροστινό προφυλακτήρα ή ακόμα και πάνω από το Peugeot 208 T16 καταγράφουν την υπέροχη προσπάθεια του Γάλλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα