Η νέα Mercedes-Benz S-Class χρησιμοποιεί περίπου 500 φωτάκια LED!

Η νέα Mercedes-Benz S-Class χρησιμοποιεί περίπου 500 φωτάκια LED!

Στα πρώτα χρόνια της αυτοκίνησης, όλα τα φώτα, με εξαίρεση σε κάποιες περιπτώσεις τα βασικά εξωτερικά, ήταν είτε προαιρετικά, είτε μη διαθέσιμα σε όλους. Τώρα η Merceedes δηλώνει με περηφάνεια ότι έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί κλασικούς λαμπτήρες στην τελευταία γενιά της S-Class. Οι κλασικοί λαμπτήρες έχουν αντικατασταθεί από λαμπτήρες LED.

Περίπου 500 LED που χρησιμοποιούνται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αφενός παρέχουν το ίδιο ή καλύτερο επίπεδο φωτεινότητας και αφετέρου χρησιμοποιούν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με την Mercedes η οικονομία καυσίμου έχει βελτιωθεί κατά 0,05 λίτρα καυσίμου στα 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων κατά  2,1 g / km CO2.

Η ενσωμάτωση των LED στους προβολείς (κάθε προβολέας έχει έως και 56 LED, για να είμαστε ακριβείς), σε συνδυασμό με την προσαρμοζόμενη υποβοήθηση φώτων Plus, σημαίνει ότι μπορείτε να οδηγήσετε με τη μεγάλη σκάλα των φώτων μονίμως σε λειτουργία, χωρίς όμως να τυφλώνετε τους άλλους οδηγούς.

Επίσης, όταν η S-Class είναι σταθμευμένη σε φανάρια τη νύχτα, η ένταση των φώτων των φρένων και των δεικτών κατεύθυνσης μειώνεται (αλλά εξακολουθεί να διατηρείται σε νομικά αποδεκτό επίπεδο), έτσι ώστε να μην τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα LED είναι πολύ πιο ορατά τη νύχτα, ειδικά αν είναι από εκείνα των πολύ φωτεινών τύπων που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα.

Τα LED που χρησιμοποιούνται στην καινούργια Mercedes S-Class, είναι:

Προβολείς: κάθε ένας διαθέτει 56 LED.

Πίσω φώτα: κάθε ένα έχει 35 LED (συν 4 για τον οπίσθιο φανό ομίχλης)

Στην καμπίνα. Υπάρχουν περίπου 300 LED.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα