Η βάρους 6,8 τόνων λίμο του Ομπάμα έχει θωράκιση 20 πόντων!

Η βάρους 6,8 τόνων λίμο του Ομπάμα έχει θωράκιση 20 πόντων!
Μια ακτινογραφία της λιμουζίνας του Προέδρου των ΗΠΑ

Για τα αυτοκίνητα των προέδρων των ΗΠΑ, έχουν κατά καιρούς γραφτεί πολλά. Όπως επίσης και για τη λίμο του Μπαράκ Ομπάμα. Τις τελευταίες ημέρες όμως ήρθαν στο φως νέα στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν τα απίστευτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου.

Η ιστοσελίδα autoweek.com αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με την λιμουζίνα του Μπαράκ Ομπάμα, ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το 2009, σχετικά με το νέο προεδρικό όχημα, ήταν κομμάτι του παζλ και όχι ολόκληρο.

Έτσι, προσπαθώντας να τοποθετήσει και τα υπόλοιπα κομμάτια, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι έχουν ήδη κατασκευασθεί 12 αυτοκίνητα. Παρά την ομοιότητά της με μια  Cadillac , η προεδρική λιμουζίνα είναι σχεδόν εντελώς διαφορετική , σύμφωνα με ένα πράκτορα μυστικών υπηρεσιών.

Τα 12 οχήματα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα έχουν βγει από τα εργοστάσια της GM στο Ντιτρόιτ και, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, «μπορεί να μοιάζουν με αυτοκίνητα, στην πραγματικότητα όμως είναι …απόρθητα φρούρια.

Η προεδρική λιμουζίνα καταναλώνει 63,5 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ. (ναι, καλά διαβάσατε) και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για ένα όχημα βάρους περίπου 6,8 τόνους! Το βάρος έχει φτάσει σε αυτά τα κιλά, λόγω της πρόσθετης θωράκισης αλλά και όλων εκείνων των στοιχείων ασφαλείας που διαθέτει

Το όχημα κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια και έρχεται με εξαιρετικά μεγάλη θωράκιση στις πόρτες που τις καθιστούν τόσο βαριές,  που είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν από μέσα .

Η δεξαμενή καυσίμων του οχήματος είναι επίσης θωρακισμένη και τυλιγμένη με ένα ειδικό αφρώδες υλικό για την προστασία έναντι της θραύσης σε περίπτωση ατυχήματος ή μια επίθεση με πυροβόλα όπλα.

 Όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχει επίσης σύστημα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς, ειδικοί μηχανισμοί κλειδώματος , στην εμπρός μάσκα έχει τοποθετηθεί κάμερα με νυχτερινή όραση και η στρατιωτική βαθμού πανοπλία περιλαμβάνει ακόμη και αφαιρούμενα φύλλα fiberglass για τα φτερά και τις πόρτες .

Ο χώρος του V8 κινητήρα είναι σφραγισμένος για την προστασία έναντι επίθεσης με χημικά . Η θωράκιση της πόρτας ξεπερνά τους 20 πόντους σε πάχος , ενώ τα αλεξίσφαιρα τζάμια έχουν πάχος 12,7 πόντους  .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα