Η Βρετανία προσπέρασε τη Γαλλία στην παραγωγή αυτοκινήτων το 2013, για πρώτη φορά από το 1966

Η Βρετανία προσπέρασε τη Γαλλία στην παραγωγή αυτοκινήτων το 2013, για πρώτη φορά από το 1966

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ανοδικό δρόμο, γεγονός που αποδεικνύεται από το ό,τι το 2013 κατάφερε να ξεπεράσει στην παραγωγή αυτοκινήτων την γειτονική Γαλλία για πρώτη φορά από το 1966.

Η Βρετανία είναι  πλέον η τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοπαραγωγός χώρα στην Ευρώπη. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Αγγλίας ξεπέρασε την Γαλλία το 2013 και βρίσκεται πίσω από την Γερμανία και την Ισπανία. 

Οι άνθρωποι της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμούν ότι η παραγωγή αυτοκινήτων στην Αγγλία έφτασε το 2013 στα 1,55 εκατ. οχήματα, έναντι  1,47 εκατομμύρια το 2012 και 1,35 εκατ. το 2011. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή αυτοκινήτων στην Γαλλία αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,54 εκ. αυτοκίνητα για το 2013, αριθμός που είναι κάτω από 1,66 εκατομμύρια το 2012 και 1,88 εκατ. το 2011.

Υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπουν ότι οι παραγωγή αυτοκινήτων στην Αγγλία θα συνεχίσει σε ανοδικούς ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα προβλέπεται ότι η παραγωγή αυτοκινήτων στην Αγγλία θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια οχήματα στα προσεχή τρία χρόνια, ως συνέπεια των επενδύσεων που πραγματοποιούνται για την αύξηση της παραγωγής στη χώρα.

Η αύξηση της παραγωγής ενισχύθηκε αφενός λόγω των κυρίαρχων βρετανικών εταιριών όπως είναι οι Jaguar ,Land Rover , Mini και Vauxhall , και αφετέρου λόγω αύξησης του όγκου εργασιών εταιριών κατασκευής υπερπολυτελών αυτοκινήτων, όπως η Rolls-Royce και η Bentley.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση έχουν διαδραματίσει επίσης και οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που δραστηριοποιούνται στην χώρα, όπως η Nissan, η Toyota και ηHonda. Πρόκειται για τρεις φίρμες που έχουν σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της παραγωγής από τα βρετανικά εργοστάσια τους.

Όσον αφορά τη Γαλλία, η μείωση της παραγωγής οφείλεται στα προβλήματα με το ευρώ, στην στασιμότητα στην εγχώρια αγορά και στην έλλειψη εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων προς την υπάρχουσα κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα