James 2025. To εικονικό cockpit που έφτιαξαν η Audi και η Volkswagen

James 2025. To εικονικό cockpit που έφτιαξαν η Audi και η Volkswagen

Έρχεται από το μέλλον ή μήπως μας δείχνει το μέλλον. Το ερώτημα μικρή σημασία έχει, αφού το ζητούμενο δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι το εικονικό cockpit που δημιούργησαν Audi και VW διαθέτει μια σειρά από ρυθμίσεις που προσαρμόζονται αυτόματα και αλλάζουν τις συνθήκες οδήγησης (Vid)

Την κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, τη CeBIT, επέλεξαν η Audi και η Volkswagen προκειμένου να παρουσιάσουν το James 2025, ένα εικονικό πιλοτήριο

Μάλιστα το έκαναν με κάθε επισημότητα, παρουσία της  Άγκελα Μέρκελ και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, αφού όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Καθ. Δρ Martin Winterkorn, « Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εδώ είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η  ενίσχυση της Γερμανίας ως τόπου εξέλιξης, και παραγωγής ΙΤ (σ.σ. πληροφοριακών συστημάτων) ».

Τι είναι τώρα το James 2025 και πως λειτουργεί; Στην περίπτωση λοιπόν που η λειτουργία αυτόματης οδήγησης ενεργοποιηθεί, τότε το τιμόνι, η θέση καθισμάτων και ο φωτισμός αλλάζουν κατάλληλα. Η οθόνη εμφανίζει, επίσης, τους προγραμματισμένους ελιγμούς κατά τη διάρκεια της οδήγησης ενώ μια δεύτερη οθόνη παρέχει πρόσβαση στις λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας.

Ο κ. Winterkorn είπε επίσης: «Mε καλώδια μήκους 1,5 χιλιομέτρου,  περισσότερες από 50 μονάδες ελέγχου και υπολογιστική ισχύ ίση με 20 εξαιρετικά προηγμένων κομπιούτερς, τα αυτοκίνητα του σήμερα είναι ήδη φορητά κέντρα υπολογιστών.  Τώρα αντιμετωπίζουμε τη σημαντική πρόκληση του να κάνουμε την αυτοκίνηση ακόμα πιο έξυπνη και πιο δικτυωμένη με την βιομηχανία των Πληροφοριακών Συστημάτων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα