Και οι Honda – Daihatsu στο χορό των ανακλήσεων λόγω αερόσακων Τakata

Και οι Honda – Daihatsu στο χορό των ανακλήσεων λόγω αερόσακων Τakata
Yasuyuki MATSUBARA

Άλλα πέντε εκατομμύρια οχήματα (μετά τα 6,5 εκάτ. των Toyota και Nissan) ανακαλούν δύο άλλες ιαπωνικές εταιρίες, οι Honda και Daihatsu λόγω πιθανών ελαττωματικών αερόσακων της Takata.

Οι ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων Honda και Daihatsu ανακοίνωσαν πριν λίγες ώρες ότι προχωρούν στην ανάκληση περίπου πέντε εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο για να αντικαταστήσουν του αερόσακους οι οποίοι  δυνητικά μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόροι σε περίπτωση ενεργοποίησης.

Οι τελευταίες ανακλήσεις έρχονται μόλις μια ημέρα μετά τις ανακλήσεις στις οποίες προχώρησαν οι ανταγωνιστές των δύο εταιριών, η Toyota και η Nissan οι οποίοι θα προχωρήσουν στην ανατικατάσταση των αερόσακων σε 6.500.000 οχήματα παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής, 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των ελαττωματικών αερόσακων της Takata, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα της Honda.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις αναβάζουν τον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων που ανακλήθηκαν λόγω των αερόσακων Takata σε, περίπου, 36 εκατομμύρια από το 2008.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα