M-Zero. Φιλοδοξεί να είναι το πρώτο supercar made in India (βίντεο)

M-Zero. Φιλοδοξεί να είναι το πρώτο supercar made in India (βίντεο)

Μια εταιρία από την Ινδία με την ονομασία Mean Metal Motors σχεδιάζει ένα supercar υβριδικής τεχνολογίας με ιπποδύναμη 800 ίππων.

Προς το παρόν, πάντος, η Mean Metal Motors έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του σπορ μοντέλου που θέλει να κατασκευάσει, οι οποίες (φωτογραφίες) προέρχονται από υπολογιστή. Όπως και ένα σχετικό βίντεο.

 

Το όχημα που περιγράφεται ως «το πρώτο supercar της Ινδίας», θα τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με περίπου 800 ίππους. Η δύναμη θα αντλείται είτε από έναν V8 4.0-λίτρων κινητήρα biturbo της Mercedes AMG, είτε από ένα 4.8 λίτρων V10 της Lexus (κινεί το LFA). Παράλληλα θα υπάρχουν και δύο ηλεκτρικοί κινητήρες.

 

Ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένος στο μέσο του αμαξώματος, διασφαλίζοντας, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, «εξαιρετική σταθερότητα και ευκολία στο χειρισμό στις μεγάλες ταχύτητες».

 

Κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το M-Zero υπολογίζεται ότι θα επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του θα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

 

Πάντως, οι πληροφορίες από την Ινδία αναφέρουν πως η Mean Metal Motors μπορεί να έχει σχεδιάσει το αυτοκίνητο στον υπολογιστή, όμως, κάθε άλλο παρά κοντά στην παραγωγή του βρίσκεται. Κι αυτό γιατί αναζητά επενδυτές οι οποίοι θα αποφασίσουν να «μπουν» στο παιχνίδι βάζοντας 7 εκάτ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί συνέχεια στο φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα