Mazzanti Evantra. Το εξωτικό ιταλικό supercar με V8 κινητήρα (βίντεο)

Mazzanti Evantra. Το εξωτικό ιταλικό supercar με V8 κινητήρα (βίντεο)

Στο Top Marques, μια εκδήλωση για supercar στο Μονακό, έκανε την εμφάνισή του και το Mazzanti Evantra, ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για το δρόμο, με αγωνιστικές, όμως , προδιαγραφές.

Έχετε δει πολλά ενδιαφέροντα, εξωτικά αυτοκίνητα τον τελευταίο καιρό; Εδώ σας παρουσιάζουμε ένα άλλο, για το οποίο ελάχιστα έχετε ακούσει μέχρι τώρα. Πρόκειται για το Mazzanti Evantra.

 

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος στο Mazzanti Evantra είναι οι πόρτες που ανοίγουν με αντίστροφη διάταξη,από εμπρός προς τα πίσω. Κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο.

 

Η εταιρία Μazzanti ιδρύθηκε το 2002 από τον Luca Mazzanti. Το 2013, ξεκίνησε η δρομολόγηση της κατασκευής ενός supercar με την ετήσια παραγωγή να περιορίζεται αυστηρά σε κατ’ ανώτατο όριο 5 αυτοκίνητα.

 

Το Evantra είναι ελαφρύ, με το συνολικό βάρος του στα 1.315 κιλά ενώ κινείται από ένα αμερικανικής προέλευσης V8 κινητήρα 7.0 λίτρων που αποδίδει 700 hp και 847 Nm ροπής.

 

Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο, ενώ η μέγιστη ταχύτητα έχει μετρηθεί στα 349 χλμ/ώρα και η επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Η αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου είναι παρόμοια με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα