Με ένα Rinspeed XchangeE …ξεχνάς την οδήγηση (vid+φωτό)

Με ένα Rinspeed XchangeE …ξεχνάς την οδήγηση (vid+φωτό)

Η Rinspeed έχει τη συνήθεια να ...ξεσηκώνει τους επισκέπτες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με τις πρωτότυπες και φουτουριστικές της ιδέες. Αυτό συμβαίνει και με το νέο XchangeE πρωτότυπο αυτόνομης οδήγησης στο οποίο ο οδηγός αγναντεύει προς τα πίσω.

Το νέο πρωτότυπο είναι χτισμένο γύρω από το Tesla Model S. Έτσι δεν θα δείτε σημαντικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, εκτός από το πράσινο χρώμα της ελιάς με κίτρινο- χρυσούς τόνους, νέο εμπρός και πίσω προφυλακτήρα καθώς επίσης ζάντες 20 – ιντσών και πλαϊνές ποδιές. 

 

Η Rinspeed εστίασε την προσοχή της κυρίως στο εσωτερικό το οποίο και περιγράφει ως ” ένα γραφείο και καθιστικό με ρόδες ” .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρίας, ο Φρανκ Ρίντερκνεχτ αναφέρει ότι η Rinspeed θέλησε να προσδιορίσει εν νέου την εικόνα στο εσωτερικό ενός αυτόνομου αυτοκινήτου .

” Μέχρι τώρα σχεδόν κανείς δεν έχει προσπαθήσει να δει το θέμα του εσωτερικού ενός αυτόνομου στην κίνηση οχήματος από την πλευρά του οδηγού “,  είπε . “Από τη στιγμή που το όχημα ταξιδεύει σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν απαιτείται να κοιτάζει και να ελέγχει τον δρόμο ο οδηγός, του επιτρέπεται να αφιερώσει τον χρόνο του σε κάτι πιο ουσιαστικό “.

 

Το Rinspeed XchangeE διαθέτει περιστρεφόμενα εμπρός καθίσματα ανάλογα με αυτά που συναντάμε στις διακεκριμένες θέσεις στις αεροπορικές εταιρίες. Τα καθίσματα αυτά διαθέτουν πλάτες που ξαπλώνουν και δημιουργούν ένα είδος καναπέ. Μάλιστα, προκειμένου η όλη αυτή διαδικασία να γίνει πιο εύκολη το τιμόνι σύρεται προς το κέντρο του κόκπιτ χάρη στην τεχνολογία Drive-by-Wire.

Για την ψυχαγωγία των επιβατών, η Rinspeed έχει τοποθετηθεί μια αναδιπλούμενη οθόνη 4K 32  ιντσών στο πίσω μέρος.

 

Στον πίνακα οργάνων υπάρχει μία διαφανής υδρόγειος σφαίρα μέσα στην οποία βρίσκεται ένα ρολόι χειρός Patravi Travel Tec. Μόλις ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο, η υδρόγειος περιστρέφεται ηλεκτρικά ενώ με αυτή την κίνηση κουρδίζει ο μηχανισμός του ρολογιού!

Φυσικά , το XCHANGE είναι πλήρως δικτυωμένο με τον έξω κόσμο ενώ άλλα γκάτζετ είναι η οροφή Plexiglas με 358 αυτόνομα LED καθώς και το πτυσσόμενο πληκτρολόγιο που τοποθετείται κάτω από το ταμπλό .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα