Με νέα τιμή και εξοπλισμό το Mitsubishi Eclipse Cross

Με νέα τιμή και εξοπλισμό το Mitsubishi Eclipse Cross
Boris Pilipenko

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Mitsubishi Eclipse Cross

Ούριος άνεμος για το μεσαίο SUV της Mitsubishi, καθώς το Eclipse Cross λανσάρεται τώρα με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, σε σημαντικά μειωμένη τιμή, από 22.700 ευρώ στην έκδοση Invite Plus 2WD M/T.

Το Eclipse Cross, αποτελεί για την ιαπωνική μάρκα στρατηγικό μοντέλο, διότι ανήκει στην κατηγορία C-SUV, που αυξάνει συνεχώς το μερίδιό της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και στην ελληνική αγορά παρουσιάζει 30% αύξηση σε σχέση με το 2018 την ώρα που ολόκληρη η αγορά επιβατικών αυξάνεται με 10%!

Το Eclipse Cross βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, με 4,4 μ. μήκος, 1,8 μ. πλάτος και 1,68 ύψος και διατίθεται σε προσθιοκίνητες 2WT και τετρακίνητες εκδόσεις 4WD. Εχει εξαιρετικές αναλογίες, που προσδίδουν χαρακτήρα coupe με πίσω αεροτομή που διαιρεί το παρμπρίζ, ενώ το μεγάλο μεταξόνιο των 2,67 μ. δημιουργεί συνθήκες άφθονου χώρου στην καμπίνα. Παράλληλα, τα 17,5 εκ. απόστασης από το έδαφος, το καθιστούν ικανό για εκτός δρόμου διαδρομές.

Reporter Images

Ειδικά στην τετρακίνητη έκδοση, το νέο σύστημα 4WD, κάνει το Eclipse Cross να συμπεριφέρεται άψογα σε κάθε τερέν. Στη θέση Auto, σε φυσιολογικές συνθήκες, έχεις από 80-20 ροπή εμπρός πίσω, μέχρι 55-45. Στη θέση Snow mode, για χιόνι δηλαδή, η κατανομή είναι από 80-20 σε 45-55 και στην επιλογή Gravel, για χώμα, η ρύθμιση αλλάζει από 70-30 έως 40-60, σε εμπρός και πίσω άξονα. Ενα ακόμα χαρακτηριστικό, που δεν έχουν άλλα μοντέλα γενικώς, είναι ο έλεγχος του εσωτερικού τροχού στις στροφές, με το σύστημα να τον φρενάρει ελαφρώς περισσότερο στην είσοδο της στροφής και στην έξοδο. όταν οι τρεις άλλοι επιταχύνουν, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερστροφή.

Διαθέσιμο με ένα πολύ ισχυρό και οικονομικό μοτέρ βενζίνης turbo 1.5 lt – 163 hp. Στη δικίνητη έκδοση συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή με 8άρι αυτόματο CVT, που είναι στάνταρ στο τετρακίνητο.

Boris Pilipenko

Σε εξοπλισμό, ανάλογα την έκδοση, φέρει αναδιπλούμενη μικρή οθόνη Head Up Display μπροστά από τον οδηγό, με ενδείξεις για την ταχύτητα και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Adaptive Cruise Control (διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα), Forward Collision Mitigation (περιορίζει της επιπτώσεις εμπρόσθιας σύγκρουσης), Lane Departure Warning (προειδοποιεί ότι βγαίνεις από τη λωρίδα σου), Cruise Control, Shift indicator (με μανέτες στο τιμόνι), υπενθύμιση πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας, προειδοποίηση ανοιχτής πόρτας κ.ά.

Boris Pilipenko

Η Mitsubishi διαθέτει συνεχή παρουσία στην C-SUV από το 2010 με το ASX και από το 2018 με το Eclpipse Cross. Τα μοντέλα της κατηγορίας καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησης μιας ολόκληρης οικογένειας από πλευράς χώρων και επιδόσεων κι έχουν υψηλότερη παθητική ασφάλεια. Η βελτιωμένη ορατότητα, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι άνετες αναρτήσεις αλλά και οι compact διαστάσεις, αποτελούν πλεονεκτήματα που οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων της μεσαίας κατηγορίας τείνουν να εκτιμούν ολοένα και περισσότερο. Πέραν των τετρακίνητων εκδόσεων, η εξέλιξη των ηλεκτρονικών συστημάτων πρόσφυσης, προσδίδει εξαιρετικές ικανότητες και στα δικίνητα μοντέλα της κατηγορίας C-SUV.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα