Mercedes-Benz Ener-G-Force. Έρχεται από το 2025…

Mercedes-Benz Ener-G-Force. Έρχεται από το 2025…
Mercedes-Benz Ener-G-Force. Θα μπορούσε να είναι η πρώτη γεύση για το μελλοντικό G Class

Ένα όχημα από το μέλλον θα παρουσιάσει η Mercedes στον διαγωνισμό ντιζάϊν που θα γίνει παράλληλα με την Έκθεση Αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες. Το όχημα της γερμανικής φίρμας φέρει την ονομασία Ener-G-Force και παραπέμπει σε ένα περιπολικό 4Χ4 που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2025.

Οι διοργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες ζήτησαν εφέτος από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάσουν την διάρκεια του διαγωνισμού ντιζάϊν ένα περιπολικό όχημα το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2025.

Το κομμάτι της Mercedes-Benz που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και η αμερικανική Advanced Design της Καλιφόρνια εργάστηκαν από κοινού παρουσιάζοντας το Εner-G-Force , ένα off-road όχημα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο concept  θα μπορούσε να αποτελέσει μια προεπισκόπηση για την μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση που θα έχει το κορυφαίο 4Χ4 όχημά της, η G-Class, η παραγωγή της οποίας ξεκίνησε το 1979.

«Το Ener-G-Force είναι το όραμα ενός off-road  οχήματος που διαθέτει τα γονίδια της Mercedes-Benz ενώ αντανακλά την μορφή που θα έχουν τα αυτοκίνητα περιπέτειας του μέλλοντος» εξήγησε ο Gorden Wagener, Διευθυντής Σχεδιασμού της Mercedes –Benz.

Το πειραματικό μοντέλο διαθέτει αρκετά φουτουριστική εμφάνιση και, δείχνει ξεκάθαρα πως έρχεται από το μέλλον.  Κάτω από το καπό, το Ener-G-Force Concept δικαιολογεί το όνομά του με ένα φουτουριστικό κινητήρα κυψελών καυσίμου (υδρογόνου) που καταναλώνει ανακυκλωμένο νερό το οποίο αποθηκεύεται σε δεξαμενές στην οροφή. Με αυτό τον κινητήρα το αυτοκίνητο έχει μια αυτονομία περίπου 800 χιλιομέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα