Mercedes-Benz GLA. Το κόμπακτ crossover κάνει πρεμιέρα στην Σαγκάη

Mercedes-Benz GLA. Το κόμπακτ crossover κάνει πρεμιέρα στην Σαγκάη
Mercedes-Benz GLA. Κάνει πρεμιέρα στην Σαγκάη

Οι πρώτες επίσημες εικόνες της Mercedes-Benz GLA Concept κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποκαλύπτουν ένα όμορφο κόμπακτ premium crossover που έχει εξελιχθεί στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη της A-Class

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα MFA, που υποστηρίζει τις A-Class, B-Class και CLA, το συμπαγές crossover GLA θα παρουσιαστεί στη Σαγκάη ως ένα πρωτότυπο μοντέλο, ενώ στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το αυτοκίνητο παραγωγής.

Πάντως, οι πληροφορίες που διαρρέονται από την γερμανική φίρμα αναφέρουν ότι το μοντέλο παραγωγής θα είναι πολύ κοντά, σε ότι αφορά την εμφάνιση, με το Concept που θα αποκαλυφθεί στην Κίνα.

Το βασισμένο στην A-Class  premium crossover έχει μήκος 4,38 μ. και 1,57 μ. ύψος,  γεγονός που καθιστά ελαφρώς μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις από την Α-Class.

Παράλληλα διαθέτει πιο στιβαρή εμφάνιση από το μικρομεσαίο μοντέλο της Mercedes,  με όλα τις συνήθη στυλιστικά στοιχεία που περιμένει κάποιο από ένα σύγχρονο crossover όπως οι ράγες οροφής, πλάκες προστασίας στους προφυλακτήρες και προστατευτικά στους θόλους των τροχών και φυσικά τεράστιες ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά μεγέθους 255/45 R20.

Στο εσωτερικό, το GLA δανείζεται το ταμπλό και άλλα τμήματα από την A-Class.

Κάτω από το αμάξωμα του πειραματικού μοντέλου, θα βρείτε μια διαφορετική ανάρτηση σε σχέση με την A-Class, αλλά τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο 2.0-λίτρων κινητήρα βενζίνης από την A250 που παράγει 211 άλογα. Το μοτέρ συνοδεύεται από ένα επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT κιβώτιο ταχυτήτων ενώ η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς με το 4MATIC σύστημα της Mercedes.

Το μοντέλο παραγωγής θα προσφέρεται με περισσότερες επιλογές κινητήρα, συμπεριλαμβανομένου 2.0-λίτρων turbo με περισσότερους από 300 ίππους για την GLA 45 AMG.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα