Mercedes CLA-Class. Δημιουργεί μία νέα κατηγορία με τιμές από €27.734

Mercedes CLA-Class. Δημιουργεί μία νέα κατηγορία με τιμές από €27.734

H CLA έρχεται να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία, με κορυφαία αεροδυναμικά χαρακτηριστικά (αεροδυναμικός συντελεστής Cd 0,22 στην έκδοση BlueEFFICIENCY), πρωτοποριακή σχεδίαση coupe και (προαιρετικά) σύστημα τετρακίνησης.

Ως νέο τετράθυρο coupe, η Mercedes CLA ακολουθεί την ιδέα της CLS, ενός μοντέλου του οποίου η σχεδιαστική φιλοσοφία – από την πρώτη του εμφάνιση το 2003 – έχει βρει περισσότερους μιμητές απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.

Το νέο μοντέλο διαθέτει σύστημα πέδησης με ραντάρ (COLLISION PREVENTION ASSIST) στο βασικό του εξοπλισμό. Από την ταχύτητα των 7 km/h, το σύστημα αυτό μπορεί να προειδοποιεί τον οδηγό για την ύπαρξη εμποδίων και να επεμβαίνει με ακρίβεια στο σύστημα πέδησης μόλις ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του φρένου. 

Οι σπορτίφ αναλογίες του που κόβουν την ανάσα και η δυναμική του σχεδιαστική γλώσσα, όπου συνδυάζονται οι κυρτές και οι κοίλες επιφάνειες, δημιουργούν την άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση αυτού του τετραθέσιου coupe.

Στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του οχήματος περιλαμβάνεται το καπό, το οποίο ενσωματώνεται στο μπροστινό τμήμα με ενισχυμένες νευρώσεις, καθώς και η ρομβοειδής μάσκα του ψυγείου. Τα φωτιστικά σώματα και οι λυχνίες LED πίσω από το κρύσταλλο των προβολέων βρίσκονται σε τέτοια διάταξη ώστε να δημιουργείται η χαρακτηριστική “λάμψη” των φώτων ημέρας και των φλας. Τα χαρακτηριστικά αυτά φώτα ορίζουν τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου και προσδίδουν ένα φρέσκο look στο συγκεκριμένο μοντέλο της Mercedes.

Το πίσω μέρος τονίζει το πλάτος και εκπέμπει δύναμη και αγωνιστική διάθεση, ενώ εκεί εναλλάσσονται κοίλες και κυρτές επιφάνειες και αιχμές. Το ελαφρώς καμπύλο περίγραμμα της οροφής και η ευδιάκριτη, χαρακτηριστική κλίση του πίσω παρμπρίζ προσδίδουν στην CLA ένα χαρακτήρα coupe ακόμη και όταν την κοιτάει κανείς από πίσω. Η σπορ εντύπωση κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πίσω μέρος προκύπτει από τις κολώνες C που κλίνουν προς το εσωτερικό, σε συνδυασμό με την έντονη γραμμή πάνω από τους θόλους των πίσω τροχών. Τα πίσω φώτα πλαισιώνονται από τις μυώδεις γραμμές των ώμων που εκτείνονται στο πίσω μέρος, ενώ η οριζόντια διάταξη των φώτων τονίζει το δυναμικό και καλαίσθητο εύρος του πίσω μέρους. Οι λειτουργίες των φώτων είναι διατεταγμένες σε σχήμα βέλους.

Η προοδευτική, σπορτίφ εμφάνιση του εξωτερικού συνεχίζεται και μέσα στο όχημα. Στο εσωτερικό δημιουργείται επίσης μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση ποιότητας από τη σχεδιαστική γλώσσα, την επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας και τους διαθέσιμους συνδυασμούς τους. Όλες οι διακοσμητικές επιφάνειες είναι γαλβανισμένες, δημιουργώντας την αίσθηση μεταλλικού φινιρίσματος.

Στο ταμπλό οργάνων υπάρχουν πέντε στρογγυλοί αεραγωγοί. Οι εξωτερικοί δακτύλιοι των στρογγυλών αεραγωγών διαθέτουν επιμεταλλωμένη επιφάνεια υψηλής ποιότητας.

Η CLA της Mercedes-Benz διατίθεται προαιρετικά με το νέας γενιάς σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC, το οποίο διαθέτει πλήρως μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής. Όπως και οι άλλες εκδόσεις του συστήματος 4MATIC, αυτό το εντελώς νέο σύστημα έχει να επιδείξει υψηλά αποθέματα ελκτικής ισχύος και εξαιρετική ευελιξία, σε συνδυασμό με πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας κατά την οδήγηση και αποδοτικότητας στην κατανάλωση ενέργειας.

Πανέτοιμη για το μέλλον: ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες

Πριν ακόμη την προγραμματισμένη εφαρμογή του κανονισμού Euro 6, όλες οι εκδόσεις των βενζινοκινητήρων και ο κορυφαίος πετρελαιοκινητήρας της νέας Mercedes-Benz CLA πληρούν ήδη τις μελλοντικές απαιτήσεις αυτού του ευρωπαϊκού προτύπου εκπομπών ρύπων.

Οι βενζινοκινητήρες με κυβισμό 1,6 και 2,0 λίτρων έχουν απόδοση που κυμαίνεται από 122 ίππους στη CLA 180 έως 156 ίππους στη CLA 200 και 211 ίππους στη CLA 250. Οι δύο πετρελαιοκινητήρες συνδυάζουν δυναμική ροπή από τις χαμηλές στροφές με τη μέγιστη αποδοτικότητα: η CLA 200 CDI αποδίδει 136 ίππους, με μέγιστη ροπή 300 Nm (διαθέσιμη για παραγγελίες από τα μέσα Απριλίου του 2013). Η CLA 220 CDI των 2,2 λίτρων αποδίδει 170 ίππους και 350 Nm ροπής, ενώ οι εκπομπές ρύπων δεν υπερβαίνουν τα 109 g CO2 ανά χιλιόμετρο.

Με όλους τους κινητήρες συνδυάζεται η λειτουργία ECO start/stop στο βασικό εξοπλισμό. Οι κινητήρες συνοδεύονται από ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, το οποίο ισορροπεί ιδανικά την άνεση και τον sport χαρακτήρα.

Τιμές (σε παρένθεση οι τιμές με όφελος απόσυρσης):

• CLA 180 (1.6 λ.- 122 ίπποι):   €28.900  (€27.734)

• CLA 200 (1.6 λ. -156 ίπποι):   €31.900  (€30.623)

• CLA 250 (Auto 2.0 λ. -211 ίπποι):  €39.900  (€37.536)

• CLA 220 CDI (Auto 2.2 λ. – 170 ίπποι): €41.100

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα