Mercedes G-Gode. Φέρνει στο σήμερα το μέλλον της αυτοκίνησης

Mercedes G-Gode. Φέρνει στο σήμερα το μέλλον της αυτοκίνησης

Με έναν κινητήρα υδρογόνου και έναν ηλεκτρικό, το G-Gode που παρουσιάσθηκε στο Πεκίνο, είναι ένα όχημα από το (κάθε άλλο παρά μακρινό) μέλλον.

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε πριν λίγα 24ώρα στο Πεκίνο ένα concept υβριδικού Sports Utility Coupe του οποίου το εξωτερικό μέρος είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να παράγει ηλεκτρισμό χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και τον άνεμο.

 

«Για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η Κίνα έχει γίνει η πιο σημαντική αγορά στον κόσμο,» είπε ο Hubertus Troska μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes. Και αυτή η κουβέντα εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τον λόγο για τον οποίο οι Γερμανοί επέλεξαν να δείξουν εκεί το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο που έφτιαξαν.

Ένας κινητήρας υδρογόνου  δίνει ώθηση στους μπροστινούς τροχούς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ κινεί τον πίσω άξονα αλλά και κάθε πίσω ρόδα ξεχωριστά. Επιπροσθέτως το G-Code θα έχει τη δυνατότητα να συλλέγει ενέργεια και να τη μετατρέπει σε ηλεκτρική καθώς λειτουργεί σαν ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό.

 

Το συγκεκριμένο όχημα απευθύνεται σε κατοίκους πόλεων οι οποίοι οδηγούν κάθε μέρα. Η χρήση πολλών καμερών έχει υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τους καθρέφτες ενώ συγχρόνως διευκολύνουν στην όπισθεν. Το παρμπριζ του οχήματος είναι ενιαίο με καθένα από τα παράθυρα κι έτσι η εμπειρία οδήγησης είναι πολύ διαφορετική.

Στο εσωτερικό, υπάρχει μία οθόνη η οποία έχει μπλε χρώμα όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο και αναβοσβήνει στο ίδιο χρώμα όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ηλεκτρική λειτουργία. Το χρώμα της οθόνης γίνεται μωβ όταν το αυτοκίνητο ωθείται και από τον μπροστά κινητήρα αλλά και από το πίσω μοτέρ και φωτίζεται κόκκινο στην sport λειτουργία.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μία λωρίδα όπου φιλοξενούνται LED φώτα και η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος του οχήματος φιλοξενώντας τα φλας, τα φώτα και τα φώτα των φρένων.

Η G-Code παρουσιάστηκε στα εγκαίνια της  Mercedes-Benz Advanced Design Studio στο Πεκίνο στις 3 Νοέμβρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα