Mercedes GLE Coupe. Και SUV και κουπέ και με 367 άλογα.

Mercedes GLE Coupe. Και SUV και κουπέ και με 367 άλογα.
press photo, do not use for advertising purposes

Ένα μοντέλο που ισορροπεί μεταξύ SUV και κουπέ, το GLE Coupe, παρουσιάσε η Mercedes στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, στοχεύοντας στην ίδια αγορά στην οποία απευθύνεται και η BMW X4.

O ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών έχει, εκτός όλων των άλλων, δημιουργήσει και νέες κατηγορίες οχημάτων, με γνώμονα τις απαιτήσεις αλλά και τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.

MARK ANDREWS

 

Έτσι, αφού τα SUV είναι μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες στην ευρωπαϊκή αγορά, η επέκτασή της με την υποκατηγορία των SUV-Coupe ίσως καταφέρει να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η Mercedes δεν θα μπορούσε, όπως είναι φυσικό, να λείπει από αυτή την κατηγορία και πριν λίγα 24ώρα αποκάλυψε το GLE Coupe. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται το 2016 και, θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος για την BMW X4.

Το concept μοντέλο που παρουσιάσθηκε στη Σαγκάη αποπνέει έντονα δυναμικά και επιθετικά στοιχεία, τα οποία, σε μεγάλο βαθμό, οφείλονται και στο κεκλιμένο πίσω κομμάτι της οροφής, που παραπέμπει ευθέως σε κουπέ.

MARK ANDREWS

 

Η Mercedes-Benz Concept GLC Coupe έχει προς το παρόν κάτω από το καπό έναν V6 biturbo κινητήρα 3.0 λ., απόδοσης 367 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. με ροπή 520 Nmστις 1.400 – 4.000 σ.α.λ. Το θηριώδες μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννιά σχέσεων G-TRONIC, ενώ η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω μόνιμης τετρακίνησης, 4MATIC.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα