Mini Clubman Concept. Με ξεχωριστό στιλ και μοναδική φινέτσα

Mini Clubman Concept. Με ξεχωριστό στιλ και μοναδική φινέτσα

Τέσσερις πόρτες και πέντε καθίσματα προσφέρουν άφθονο ωφέλιμο χώρο , κατάλληλο για άτομα με δραστήριο τρόπο ζωής

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζεται το MINI Clubman Concept, το οποίο ενσαρκώνει μία νέα φιλοσοφία οχήματος ανώτερης κατηγορίας. Όντας 26 cm μακρύτερο και σχεδόν 17 cm φαρδύτερο από το υπάρχον MINI Clubman, το Concept ξεχωρίζει με το στυλ και τη φινέτσα του.

Εξωτερική σχεδίαση

Ακόμα και με μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, το MINI Clubman Concept είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν κλασικό MINI.

Κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία MINI όπως εξαγωνική μάσκα, Side Scuttles, Black Band και τα φώτα αποδίδονται με ακρίβεια και προηγμένο στυλ. Η σύγχρονη, πιο λιτή εκδοχή τους χαρίζει στο MINI Clubman Concept μία πιο σοφιστικέ, χαρισματική εμφάνιση. Το εξωτερικό είναι διαμορφωμένο με βάση τις αρχές της αεροδυναμικής. Όλα τα ανοίγματα και οι αεραγωγοί ενσωματώνονται αριστοτεχνικά στη συνολική σχεδίαση. Οι καθαρές γραμμές των θόλων των τροχών και της αεροτομής οροφής τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, προάγοντας τη συνολική σπορ αίσθηση.

 

Άφθονοι χώροι.

Έχοντας περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα, το προφίλ προδίδει άμεσα τις αρετές του MINI Clubman Concept: μακρύ μεταξόνιο, επίπεδα παράθυρα και κοντοί πρόβολοι αντανακλούν τη γνώριμη ευελιξία ΜΙΝΙ. Ταυτόχρονα, η μακριά γραμμή οροφής και η τυπική σχεδίαση δύο όγκων τονίζουν εμφανώς το υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας του αυτοκινήτου και τον πλούσιο, ωφέλιμο χώρο. Από την άλλη, οι τέσσερις πόρτες  αποτυπώνουν τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και την αυξημένη λειτουργικότητα.

Διαιρούμενες πόρτες

Το πίσω τμήμα του MINI Clubman Concept είναι φαρδύ και αθλητικό. Η γνωστή κλιμάκωση των MINI – μια εντυπωσιακή πολυστρωματική αισθητική – χαρίζει στο αυτοκίνητο στιβαρό στήσιμο και ‘μυώδη θέση’ τροχών  παρατηρώντας το από πίσω. Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία πίσω είναι οι διαιρούμενες πόρτες. Το συνεχές πλαίσιο θυρών δεν κατασκευάζεται πλέον από φύλο μετάλλου. Το σχήμα των παραθύρων δημιουργεί το πλαίσιο που περιβάλλει ολόκληρο το πίσω τμήμα σαν μία διακριτική βάση έδρασης. Η νέα, περίτεχνη σχεδίαση δημιουργεί μία λιτή, μοντέρνα εμφάνιση.

 

Εντυπωσιακό ταμπλό οργάνων.

Το εσωτερικό στοιχείο του MINI Clubman Concept με την πιο δυναμική παρουσία είναι το ταμπλό οργάνων  με δερμάτινο κάλυμμα. Με πλαίσιο σε blue limed ash grain και φινίρισμα σε white porcelain, το μαύρο πάνω τμήμα του ταμπλό μοιάζει να αιωρείται.

Μεταξύ των αεραγωγών υπάρχει μία περιοχή σε Black Chrome που φωτίζεται αν χρειαστεί  και παρέχει πρόσθετες πληροφορίες για τον οδηγό και το συνοδηγό. Το προτεινόμενο, ρομβοειδές σχήμα “Faded Diamonds”χαρίζει στην επιφάνεια Black Chrome μία δομή εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.

Η οθόνη στην κεντρική κονσόλα (160mm x 150mm) προσαρμόζεται σύμφωνα με το περιεχόμενο που επιλέγεται ή τις οδικές συνθήκες. Τρεις ευφυείς διθέσιοι διακόπτες αναλαμβάνουν τον έλεγχο του περιεχομένου ή των οδηγικών λειτουργιών. Πέραν αυτού, οι τρεις διακόπτες μπορούν επίσης να προγραμματίζονται ελεύθερα ώστε να εκτελούν τις λειτουργίες που προτιμά ο χρήστης. Η απτική ποιότητα των διακοπτών σημαίνει ότι οι διάφορες λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται εν κινήσει χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Εδώ, το MINI Clubman Concept έχει υιοθετήσει τα κλασικά χειριστήρια του ΜΙΝΙ που εδώ και 55 χρόνια εξελίσσονται συνεχώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα