Μήνυση κατά της Porsche από την χήρα του Ρόντας για το θάνατο του συζύγου της και του Πολ Γουόκερ

Μήνυση κατά της Porsche από την χήρα του Ρόντας για το θάνατο του συζύγου της και του Πολ Γουόκερ

Κατά της Porsche στράφηκε με μηνυτήρια αναφορά στα αμερικανικά δικαστήρια στράφηκε η Κριστίν Ρόντας. Πρόκειται για την σύζυγο του Ρότζερ Ρόντας ο οποίος βρήκε φριχτό θάνατο μαζί με τον ηθοποιό Πολ Γουόκερ στις 30 Νοεμβρίου 2013 όταν η Porsche που οδηγούσε τράκαρε και πήρε φωτιά.

Η Κριστίν Ρόντας έχει καταθέσει μήνυση για αμέλεια κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανία ισχυριζόμενη ότι φέρει ευθύνη για τον θάνατο του συζύγου της και του Πολ Γουόκερ.

Ο Γουόκερ και ο Ρόντας σκοτώθηκαν στην Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια στις 30 Νοεμβρίου 2014. Οι δύο τους βρίσκονταν στην Porsche που ανεφλέγη μετά από πρόσκρουση.

Το πόρισμα της τοπικής Αστυνομίας για το ατύχημα αναφέρει ως βασικές αιτίες την υπερβολική ταχύτητα και τα φθαρμένα ελαστικά του αυτοκινήτου. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο πόρισμα, το αυτοκίνητο προσέκρουσε με ταχύτητα που ήταν μεταξύ 130 και 150 χλμ./ώρα.

Από την πλευρά της η Κριστίν Ρόντας υποστηρίζει στην μηνυτήρια αναφορά της, ότι:

«Η Porsche Carrera GT του 2005 οδηγείτο από τον κ. Ρόντας και βγήκε εκτός ελέγχου λόγω προβλήματος σε ένα κομμάτι της πίσω δεξιάς ανάρτησης. Έτσι, ενώ ο κ.  Ρόντας προσπάθησε να στρίψει το αυτοκίνητο αριστερά , εκείνο δεν υπάκουσε στις εντολές του και κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση. Παρά την προσπάθεια του κ. Ρόδας να κατευθύνει το όχημα αριστερά για να μείνει στο δρόμο , η Porsche συνέχισε την πορεία της εκτός δρόμου που είχε σαν αποτέλεσμα την μοιραία συντριβή».

Η Κριστίν Ρόντας επισημαίνει ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις τόσο στον άνδρα της όσο και στον Πολ Γουόκερ δεν ανινχεύθηκε χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών και καταλήγει με την εισήμανση ότι «αν δεν υπήρχαν κατασκευαστικά λάθη και ατέλειες στο αυτοκίνητο ο σύζυγός μου και ο Πολ Γουόκερ θα ήταν ακόμη ζωντανοί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα