Montecarlo Automobile. Παρουσιάζει το supercar Rascasse με 500 ίππους

Montecarlo Automobile. Παρουσιάζει το supercar Rascasse με 500 ίππους
Montecarlo Automobile. Το Rascasse με 500 ίππους

Για να πούμε την πάσα αλήθεια, δεν το γνωρίζαμε ότι υπάρχει κι άλλη αυτοκινητοβιομηχανία στο Μονακό, πέραν την Venturi. Το μάθαμε όμως. Πρόκειται για την Montecarlo Automobile, η οποία παρουσιάζει το supercar Rascasse με 500 ίππους από έναν V12 κινητήρα της ΒMW, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί και στην Rolls-Royce.

Η Montecarlo Automobile ιδρύθηκε το 1983 από τον οδηγό αγώνων αυτοκινήτου και μηχανικό  Fulvio  Ballabio και είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μόντε Κάρλο αν και είναι λιγότερο γνωστή από την Venturi, έναν άλλο κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων στο Πριγκιπάτο.

Για να γιορτάσει την 30ή της επέτειο φέτος, η Montecarlo Automobile παρουσίασε το Rascasse, ένα supercar με αφαιρούμενο πάνελ οροφής, που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μόλις 15 μονάδων, με τιμή για το κάθε μοντέλο που θα φτάνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το Rascasse είναι ένα supercar που τρέχει τόσο με βενζίνη όσο και με LPG. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος και προέρχεται από την BMW. Είναι V12, 5.4-λίτρων που χρησιμοποιήθηκε επίσης από το 1998 στην Rolls Royce Silver Serap. Ωστόσο, στην Rascasse ο κινητήρας αναπτύσσει 500 ίππους, 174 περισσότερους από την Rolls-Royce, χάρη σε μια σειρά από αναβαθμίσεις.

Σχεδιαστικά το Rascasse μοιάζει με ένα συνδυασμό από Ferrari F50 (μπροστά), Lamborghini Aventador (πλευρά) και … γιοτ, καθώς το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με πολύ ξύλο με πολυτέλεια που συναντάμε σε ταχύπλοα σκάφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα