Moretti EGS Concept. Η αναβίωση ενός θρύλου στο …χαρτί

Moretti EGS Concept. Η αναβίωση ενός θρύλου στο …χαρτί
Moretti EGS Concept. Εντυπωσιακή η δουλειά του Σλοβένου φοιτητή

Ανάμεσα στα πολλά εμπορικά σήματα που κάποτε έκανε εξαντλητικό τον κατάλογο των μικρών, ανεξάρτητων αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιταλίας, ήταν και η Moretti Motor Company. Τριάντα και χρόνια μετά το κλείσιμο της εταιρίας, ένας σχεδιαστής από την Σλοβακία μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι ένα μοντέρνο 750 Grand Sport Berlinetta. Το μοντέλο- σύμβολο της Moretti.

Η Moretti Motor Company ιδρύθηκε το 1925 και έζησε για σχεδόν έξι δεκαετίες όταν, στα μέσα της 10ετίας του 1980 σταμάτησε την παραγωγή.

750 Grand Sport Berlinetta. Το μοντέλο- σύμβολο της Moretti

Ένα από τα πιο cool σε εμφάνιση και πιο αναγνωρισμένα μοντέλα της ήταν το 750 Grand Sport Berlinetta, το οποίο είχε σχεδιάσει ο Giovanni Michelotti, ο οποίος ήταν ο σχεδιαστής της BMW 2002, του Standard Triumph, της Lancia Aprilia Coupe και πολλών ακόμη κλασικών (σήμερα) αυτοκινήτων.

Οποιαδήποτε προσπάθεια να αναβιώσει μια παλιά μάρκα αυτοκινήτων είναι μια δύσκολη και μερικές φορές αμφιλεγόμενη υπόθεση. Ένας φοιτητής σχεδίου από την Σλοβανία, ο Brian Males που φοιτά στο Coventry University, έκανε μια αξιοσέβαστη δουλειά με το Moretti EGS Concept, το οποίο αποτελεί φόρο τιμής στο αρχικό 750 Grand Sport Berlinetta, ενώ διαθέτει επίσης μερικές μοναδικές πινελιές δικής του έμπνευσης και αισθητικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα