NASENI M1, η πρώτη μοτοσικλέτα που κατασκευάζεται στη Νιγηρία

NASENI M1, η πρώτη μοτοσικλέτα που κατασκευάζεται στη Νιγηρία

Ονομάζεται Μ1, αλλά αυτό δεν είναι η M1 μοτοσικλέτα του Βαλεντίνο Ρόσι και του Χόρχε Λορένθο. Είναι το NASENI M1, η πρώτη μοτοσικλέτα που κατασκευάζεται στη Νιγηρία.

Η NASENI είναι ουσιαστικά ένα παράρτημα της Εθνικής Υπηρεσίας Υποδομών Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νιγηρίας. Το M1 είναι ένα εθνικό επίτευγμα για την Νιγηρία η κυβέρνηση της οποίας υποστηρίζει με κρατική χρηματοδότηση το όλο πρότζεκτ. 

Παράλληλα η κυβέρνηση της Νιγηρίας θέλει να αποδείξει ότι καταβάλει προσπάθειες να αναζωογονήσει την οικονομία της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Το Μ1 είναι ένα 80 κ.ε.  scooter και ο  Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δρ Μοχάμεντ Σάνι Αρούνα λέει ότι είναι 100%  όχημα της Νιγηρίας.  Με μια πρώτη ματιά πάντως, δείχνει ότι το Μ1 είναι ένα αντίγραφο των άλλων παρόμοιων οχημάτων.

«Περίπου 20 εκατομμύρια Νιγηριανοί σήμερα χρησιμοποιούν τις μοτοσικλέτες ως μέσο μεταφοράς και πολλοί άνεργοι νέοι και άνδρες στηρίξουν τις οικογένειές τους ή κερδίζουν τα προς το ζην από τη λειτουργία της μοτοσικλέτας ως εμπορικής επιχείρησης», είπε ο Αρούνα τοπική ηγεσία της εξόδου του Τύπου. Speechless.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα